ACTUALITATEGermania și Olanda suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Numărul țărilor care au luat...

Germania și Olanda suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Numărul țărilor care au luat această măsură a ajuns la 11

Germania a suspendat luni utilizarea vaccinului AstraZeneca „cu titlu preventiv”, în urma semnalării unor efecte secundare, a anunțat Ministerul german al Sănătății.

Institutul Paul-Ehrlich, care consiliază Guvernul Angelei Merkel, „consideră că sunt necesare (alte) examene”, in urma unor cazuri in care s-au format cheaguri de sânge la persoane vaccinate in Europa, a anunțat un purtător de cuvânt al ministerului, după ce alte state UE au luat deja această măsură.

Duminică, Olanda a luat aceeași măsură, urmând ca vaccinarea împotriva coronavirusului să fie suspendată până pe 28 martie, inclusiv.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Pe baza noilor informații, Autoritatea olandeză pentru medicamente a recomandat, ca măsură de precauție și în așteptarea unei anchete mai aprofundate, să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca” împotriva COVID-19, a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Mai multe țări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, sau numai a unor loturi cu acest vaccin, în urma semnalării mai multor cazuri de tromboze care au survenit in zilele următoare inoculării.

Compania farmaceutica AstraZeneca a anunțat ca a încheiat duminică o analiză a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs și nu a descoperit vreo dovada a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.

Săptămâna trecută, nouă țări au anunțat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite