ACTUALITATEGermania și Olanda suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Numărul țărilor care au luat...

Germania și Olanda suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Numărul țărilor care au luat această măsură a ajuns la 11

Germania a suspendat luni utilizarea vaccinului AstraZeneca „cu titlu preventiv”, în urma semnalării unor efecte secundare, a anunțat Ministerul german al Sănătății.

Institutul Paul-Ehrlich, care consiliază Guvernul Angelei Merkel, „consideră că sunt necesare (alte) examene”, in urma unor cazuri in care s-au format cheaguri de sânge la persoane vaccinate in Europa, a anunțat un purtător de cuvânt al ministerului, după ce alte state UE au luat deja această măsură.

Duminică, Olanda a luat aceeași măsură, urmând ca vaccinarea împotriva coronavirusului să fie suspendată până pe 28 martie, inclusiv.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Pe baza noilor informații, Autoritatea olandeză pentru medicamente a recomandat, ca măsură de precauție și în așteptarea unei anchete mai aprofundate, să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca” împotriva COVID-19, a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Mai multe țări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, sau numai a unor loturi cu acest vaccin, în urma semnalării mai multor cazuri de tromboze care au survenit in zilele următoare inoculării.

Compania farmaceutica AstraZeneca a anunțat ca a încheiat duminică o analiză a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs și nu a descoperit vreo dovada a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.

Săptămâna trecută, nouă țări au anunțat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...