sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEPreședintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: Dacă Ucraina cade, Rusia va ataca țările baltice...

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: Dacă Ucraina cade, Rusia va ataca țările baltice și Europa de Est

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut joi statelor occidentale să sporească sprijinul militar pentru țara sa, susținând că dacă Ucraina va fi înfrântă, Rusia va ataca apoi restul Europei de Est, începând cu statele baltice, pentru a ajunge „până la Zidul Berlinului”, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Dacă noi dispărem – să ne apere Dumnezeu –, vor urma Letonia, Lituania, Estonia etc. Până la Zidul Berlinului, credeți-mă”, a spus Zelenski în fața presei, cerând statelor occidentale „să închidă cerul” ucrainean în fața avioanelor ruse, adică să creeze o zonă de excludere aeriană, și să dea avioane forțelor aeriene ucrainene.

Mai devreme, ministrul britanic al apărării Ben Wallace a spus că rachetele antiaeriene oferite de Occident armatei ucrainene ar putea avea practic același efect cu crearea de către NATO a unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, fără să implice riscurile unei asemenea acțiuni, în special acela al unor posibile confruntări directe între avioanele NATO și cele ale Rusiei.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai mult, a explicat Wallace, citat de agenția EFE, o zonă de excludere aeriană ar împiedica nu doar acțiunile aviației ruse, ci și pe cele ale aviației ucrainene, astfel că din acest punct de vedere ea nu ar fi avantajoasă pentru armata ucraineană, care s-ar vedea lipsită de opțiunea atacurilor aeriene asupra trupelor ruse.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Ce sa zica si el citeste si el de pe foaie ce i-a trimis George Soros.
    Precum citeste prostanacul nostru de Iohanis.

  2. Vorbeste o trompeta globalista!!! Imediat cum rezolva ruperea ucrainei pleca in Toscana la casuta lui de 4 milioane de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate