ACTUALITATEVIDEO | Parlamentul a RESPINS cabinetul Cioloș cu o majoritate zdrobitoare. Simion:...

VIDEO | Parlamentul a RESPINS cabinetul Cioloș cu o majoritate zdrobitoare. Simion: Este o șaradă, pentru care există un singur responsabil, Klaus Iohannis. Trebuie să-i spunem că nu-și poate bate joc de o țară întreagă

Parlamentul României, în ședința reunită a celor două camere din 20 octombrie, a votat împotriva acordării încrederii Guvernului Dacian Cioloș.

Pentru investirea cabinetului Cioloș au votat doar 88 de deputați și senatori, în timp ce 184 au votat împotriva acestui guvern.

Au fost exprimate 272 de voturi.

Deznodământul a fost anticipat  de faptul că un cabinet USRPLUS nu a avut nici susținerea PNL, nici a PSD, nici a partidului AUR.

De fapt, în ședința de plen, liderul AUR George Simion a numit toată procedura „un teatru prost” orchestrat de președintele Klaus Iohannis.

El i-a îndemnat pe liderii politici să se așeze la masa negocierilor și să găsească, împreună, o soluție pentru guvernarea României.

„Este o șaradă, participăm cu toții la un teatru care nici măcar nu este bun, în care ne facem că vom alege un guvern. Niciodată în ultimii 30 de ani, care au fost zbuciumați și au suferit la capitolul democrație și transparență, nu am avut un asemenea caz, să-ți treacă toți miniștrii prin comisii, să fie respinși, să știi că va pica guvernul și să mergi înainte.

Pentru asta, responsabil este cel care face nominalizările și pentru asta, Klaus Iohannis are de dat socoteală. Domnilor de la PNL, știu că nu vă convine, dar știu că mai mulți de jumătate dintre voi nu sunteți de acord cu Klaus Iohannis și nu mai sunteți în spatele lui (…) În curând, dacă PNL va merge pe mâna lui Klaus Iohannis, se va rupe și nu știu cine va mai intra în Parlament.

L-am întrebat pe domnul Cioloș dacă ne putem pune la discuții, toți liderii din Parlament. Haideți să trecem peste număratul bilelor și peste jocul acesta absurd și să dăm țării o guvernare, pentru că nu a fost singura soluție și propunere de la Palatul Cotroceni. Trebuie să găsim puterea de a dialoga unii cu alți și să-i spunem lui Klaus Iohannis că nu poate să-și bată joc de întreaga țară și de voi, parlamentarii României, votați de populație. Klaus Iohannis nu va mai fi votat de populație acum, dacă ar avea loc alegeri sau un eventual referendum. Haideți astăzi, împreună, să găsim soluții! Și după ce ne jucăm cu bilele pe aici, să ne punem la aceeași masă și să găsim o soluție”, a spus Simion.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...