EDUCAȚIEMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: Am prioritizat grădiniţele şi învăţământul...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: Am prioritizat grădiniţele şi învăţământul primar. Ele ar trebui redeschise după calendar de pe 11 ianuarie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, duminică, că decizia privind redeschiderea școlilor depinde de evoluția virusului, însă sunt prioritizate grădinițele și învățământul primar, care ar trebuie redeschise după calendar începând cu 11 ianuarie.

„Sistemul educaţiei cuprinde peste trei milioane de elevi, sute de mii de cadre didactice. Fiecare dintre noi avem copii care sunt elevi sau studenţi. E cel mai mare sistem public din orice ţară. A plătit cele mai mari costuri în această pandemie.

În educaţie avem o serie de urgenţe care ţin de modul în care vom reuşi să deschidem şcolile cât mai repede posibil. Am prioritizat deja grădiniţele şi învăţământul primar. Trebuie să ţinem cont şi de evoluţia virusului, trebuie să vedem cum acţionează alte state. Ele ar trebui redeschise după calendar de pe 11 ianuarie”, a declarat, pentru Adevărul, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că Ministerul Educației a anunțat, recent, prin vocea subsecretarului de Stat, Jean Badea,  că redeschiderea școlilor depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

„Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie să reluăm, pe cât posibil sau într-o pondare cât mai mare, cursurile față în față”, a spus Jean Badea.

Pe de altă parte, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat că școlile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșitul lunii martie- început de aprilie, după ce se încheie a doua etapă de vaccinare, care vizează cadrele didactice, vârstnicii și persoanele din categoriile vulnerabile.

Conform caledarului școlar 2020-2021, vacanța de iarnă se termină duminică, 10 ianuarie 2021.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate