vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEKlaus Iohannis pune pe același plan scepticismul față de vaccinarea Covid cu...

Klaus Iohannis pune pe același plan scepticismul față de vaccinarea Covid cu Holocaustul: Foarte mulți dintre cei care mor sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici

Președintele României, Klaus Iohannis, a asemuit victimele holocaustului cu victimele celor care se îndoiesc de eficiența vaccinării anti-covid, afirmând că foarte mulți dintre aceștia „sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității”.

Într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Comemorării Victimelor Holocaustului, Iohannis a făcut apel la toți actorii politici ”responsabili” să acționeze hotărât împotriva oricăror încercări de dezbinare, să se implice direct și concret în direcția promovării valorilor toleranței.

„Sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă din cauza infectării cu acest virus teribil cu care ne confruntăm. Foarte mulți sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Lecția dură a Holocaustului trebuie să funcționeze ca un far care să ne ghideze pe drumul nostru european, iar pe puținii supraviețuitori pe care timpul ni-i îngăduie trebuie să îi prețuim și onorăm. Crimele trebuie cunoscute, criminalii trebuie expuși oprobiului public, memoria victimelor trebuie păstrată, iar pe supraviețuitorii și urmașii acestora trebuie să îi sprijinim. Este necesar să ne asumăm în mod onest trecutul traumatic și să vorbim deschis tinerelor generații despre Holocaust. Numai în acest fel vom putea lupta împotriva încercărilor de falsificare a istoriei, tentativelor din ce în ce mai dese de reabilitare a criminalilor și negare a suferințelor victimelor inocente”, a transmis Iohannis în mesajul său citat de Administrația Prezidențială.

Șeful statului a mai spus că, din păcate, situația pandemică a favorizat manifestările de ură, indiferență, intoleranță, antisemitism și xenofobie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În acest context, comunicarea în mediul on-line a devenit cel mai important și răspândit instrument, un mediu în care dezinformările, discursul plin de ură și știrile false s-au propagat foarte ușor și au alimentat sentimente de neîncredere și nesiguranță. Sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă din cauza infectării cu acest virus teribil cu care ne confruntăm. Foarte mulți sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității. Să nu rămânem indiferenți în fața acestui avânt care riscă să macine fundamentul democrației noastre. Astfel de manifestări sunt absolut intolerabile”, se mai arată în mesajul președintelui.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

7 COMENTARII

 1. Citat din cartea lui Jacques Atalie:
  Jacques Atalie este consilierul lui Fransois Mitterrand (fostul presedinte al Frantei) si a scris acest lucru în 1981.
  ” Viitorul va fi sa gasim o modalitate de a reduce populatia.
  Vom începe cu batranii pentru ca atunci cand o persoana are peste 60 de ani, 65 de ani traieste mai mult decat produce si este scumpa societatii.
  Apoi cei slabi si apoi cei inutili, care nu contribuie cu nimic în societate, pentru că devin din ce în ce mai proști si mai inutili.
  Eutanasia trateaza aceste grupuri; Eutanasia ar trebui sa fie un instrument esential pentru viitoarele noastre societăți în toate cazurile.
  Bineînteles că nu vom putea executa oameni sau organiza lagăre.
  Vom scapa de ei, lăsandu-i să creadă că e spre binele lor.
  Prea mare si într-o anumita masura populatia inutila este ceva defavorizat economic. Din punct de vedere social este mult mai bine ca masina umana sa se opreasca brusc decat dacă acest lucru se face treptat.
  Nu vom putea face teste de inteligenta pentru milioane și miliarde de oameni, vă puteți imagina!
  Vom găsi sau provoca ceva; o pandemia vizata de anumiti oameni, o criza economica reala, sau un virus care va afecta seniorii, nu conteaza, sau cei slabi si speriati ca vor ceda.
  Prostii vor crede si vor vrea să-i trateze. Vom avea grija ca tratamentul sa fie planificat, un tratament care va fi solutia.
  Deci selectia idiotilor se va face singură, vor merge să se măcelarească.”
  Acest fragment este din cartea sa ” Scurta istorie a
  viitorului” publicată în Franța în 2006.

 2. Marioneta asta spune doar ceea ce i s-a dictat sa spuna…el este doar un fel de ventriloc si nimic mai mult, nu are rost sa ai pretentii de la el…deja cred ca are elicopterul pregatit ca sa nu pateasca ca Ceausescu…

 3. Te-ai fi așteptat, măcar în Israel, să se facă legătură între tatuajele din lagărele de muncă și pașaportul verde.

 4. Dacă ești german idiot mai bine nu evoca holocaustul, mai ales cand ai obtinut retrocedări de la o organizației care a colaborat cu naziștii la noi in țară.

  dar vă asigur că evreii n-o să-l critice pe Iohannis că face comparații cu holocaustul, că-l compară cu cei care nu vor vaccin antigripal…. nuuu, el are spate, poate zice orice.

 5. cum rămâne cu sutele de mii de victime ale progresiștilor și neomarxiștilor- idioți care au folosit pandemia doar ca să își întărească dictaturile, lăsând oamenii să moară în agonie. Cum rămâne cu sutele de victime din spitalele arse ale lui Arafat și Iohannis? Cu afacerile de pandemie? Are nazistu răspunsuri ptr astea dacă tot are obsesie cu “conspirațiile”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE