joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEPreședintele Emmanuel Macron dă de înțeles că Franța ar interveni în România,...

Președintele Emmanuel Macron dă de înțeles că Franța ar interveni în România, în cazul în care „rebeli” cu altă „agendă” ar da o lovitură contra regimului, precum în Niger

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a replicat celor care-l acuză că se implică prea mult în Niger, cu întrebarea dacă i s-ar reproșa același lucru dacă în locul acelei țări ar fi România sau Bulgaria.

Consiliul Național pentru salvarea patriei (CNSP) care a preluat puterea în Niger, la finele lui iulie, i-a dat, pe 25 august, 48 de ore ambasadorului francez, pentru a părăsi Niamey.

Ministerul de Externe francez a precizat, de partea sa, că „puciștii nu au nicio autoritate pentru a formula o astfel de cerere, doar autoritățile alese în mod legitim o pot cere”.

Ambasadorul este în continuare la Niamey, potrivit declarațiilor făcute de președintele Emmanuel Macron care, a evocat situația în cadrul reuniunii anuale a diplomaților francezi, ce a avut loc luni dimineață, la Palatul Elysée.

Președintele Franței, Emmanuel Macron a amintit întregul puci dar, precizează și că unele capitale – de la Washington și până la unele europene- i-au cerut să nu se implice prea mult deoarece devine periculos.

„Este o lovitură de stat împotriva unui președinte ales democratic, ce provine dintr-o etnie minoritară care a început reforme curajoase, economice, politice dar care clarifică mai toate domeniile, un președinte care este angajat în întreaga agendă internațională – aceeași care este a noastră și a Națiunilor Unite. Acesta este ținut ostatic de puciști de o lună, în palatul prezidențial. Ni s-a reproșat că Franța este prea angajată în a-l susține pe președintele Bazoum. Dar ce am face dacă s-ar întâmpla așa ceva în Bulgaria ori în România? Am spune la fel că nu ar trebui să ne angajăm prea mult?”, s-a întrebat Macron.

Reamintim că Franța are în România 500 de militari, o escadrilă de tancuri și un sistem de apărare anti-aeriană.

Țara lui Macron conduce un grup de luptă NATO, din care fac parte 800 de militari. Cei 500 francezi, alături de belgieni și olandezi.

Franța are trupe și în Niger, probabil de-aici comparația președintelui francez. Cu siguranță, ca și președintele Bazoum și regimul de la București are aceeași „agendă” cu a Franței.

Armata Nigerului a preluat puterea, în urma unei lovituri de stat militare, în luna iulie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Sa ne aducem aminte cu directorul ANPC care a fost urecheat de catre ambasada Franței când s-a luat de Carrefour. Va dati seama in ce hal am ajuns ca țară, in ce hal suntem deaconsiderati? Si in continuare, poporul roma flutura bucuros steag UE, de zici ca nu e adevarat. Cunosc rude si prieteni care au lucrat/ lucreaza in Spania, Italia, Germania si inalta osanale UE mai ceva calui Ceausescu, in timp ce injura Romania. Miorițe până la capat…

  2. Macrou ar trebui să-și vadă de treabă și să conducă Franța în continuare spre distrugere prin depopulare masivă și înlocuirea cetățenilor francezi cu migranți. România nu are nevoie de “ajutorul” Franței să se prăbușească. O face singură prin corupții și criminalii care o conduc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE