joi, mai 23, 2024
OPINIIAndrei Muraru, ambasadorul României la Washington, ne vinde pielea ursului din pădure

Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington, ne vinde pielea ursului din pădure

Periodic este lansată în România știrea că nu e departe ziua în care românii vor putea intra în SUA fără viză. Și de fiecare dată știrea s-a dovedit a fi falsă.

Acum a fost lansată din nou de către Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Digi 24:

România va accede cu siguranţă în programul Visa Waiver în anul 2025 (s.n.). Sigur că e un traseu lung, dar aşa cum arată lucrurile în acest moment, n-avem îndoiala că nu se va întâmpla. În cazul României, anunţul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, şi intrarea ar trebui să se facă în curusl acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e şi momentul în care primii români pot păşi în SUA fără viză”.

Comparați, vă rog, declarația ambasadorului nostru la Washington cu declarația doamnei Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la București:

Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat (s.n.). Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun”.

Dumneavoastră cui îi dați crezare?

Acceptarea României în programul „Visa Waiver” ține, în principal, de rata de respingere a acordării vizelor de către ambasada SUA de la București, iar numărul magic e de 3%. Doar că, în cazul nostru, rata de respingere a fost de 9% în 2019, 10% în 2020 și 17% în 2021 și 2022.

După cum se vede, trendul este crescător. Cu toate acestea, Andrei Muraru, ambasadorul nostru la Washington, e sigur că România va accede în programul Visa Waiver în 2025. Eu aș spune că visează și că, încă odată, știrea se va dovedi falsă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Conform logicii elementare, negarea negării este afirmație, deci „n-avem îndoiala că nu se va întâmpla” = „avem îndoială că se va întâmpla”, deci nea Gică Muraru zice adevărul: vizele vor dispărea la pulivară.

  2. Ambasada SUA din Romania a anuntat recent ca cei care au avut o viza SUA pot cere o noua viza fara a mai merge pt. un interviu la Consulatul American.
    Cred ca aceasta miscare din partea ambasadei este menita sa scada rata de refuz a acordarii vizelor pt. cetatenii romani incepand cu urmatorul an fiscal american, oct. 2023-sept. 2024, astfel incat cererile de reinoire de vize sa se contorizeze ca si “eliberari de vize noi” pt. cetatenii romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE