ACTUALITATEPreședintele Braziliei a criticat lipsa răspunderii producătorilor pentru eventualele efecte adverse ale...

Președintele Braziliei a criticat lipsa răspunderii producătorilor pentru eventualele efecte adverse ale vaccinurilor anti-covid: Dacă te transformi într-un crocodil, este problema ta

Președintele Brazilei, Jair Bolsonaro, a criticat faptul că producătorii vaccinurilor anti-covid nu-și asumă răspunderea pentru eventualele efecte adverse ale produselor lor.

„În contractul Pfizer, este foarte clar: nu suntem răspunzători pentru orice efecte secundare. Dacă te transformi într-un crocodil, este problema ta”, a spus joi șeful statului, în timpul unui discurs în Porto Seguro (nord-est), potrivit HotNews.

El făcea aluzie la vaccinul dezvoltat de laboratorul american Pfizer și germanul BioNTech, testat în Brazilia de câteva săptămâni și folosit deja pentru imunizarea populației din Regatul Unit sau Statele Unite.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Dacă devii Superman, dacă unei femeie începe să-i crească barba sau dacă un bărbat începe să vorbească cu o voce efeminată, ei (laboratoarele) nu au nimic de-a face cu asta”, a continuat Bolsonaro.

Joi, în ciuda reticenței președintelui, Curtea Supremă a făcut obligatorie vaccinarea împotriva Covid-19, dar nu „forțată” în cea mai îndurerată țară din lume după Statele Unite, cu aproape 185.000 de morți.

Aceasta înseamnă că autoritățile nu vor putea folosi forța pentru a obliga o persoană să fie vaccinată, dar că vor putea impune o amendă sau vor putea interzice accesul în anumite locuri publice.

„Vaccinul, odată ce este certificat de (agenția de reglementare) Anvisa, va fi accesibil tuturor celor care îl vor vrea. Dar eu nu voi fi vaccinat”, a insistat conservatorul Jair Bolsonaro la Porto Seguro.

„Unii spun că dau un exemplu prost. Dar imbecililor, idioților care spun asta, răspund că am luat deja virusul, am anticorpii, deci de ce mă vaccinez?”, a continuat el, ignorând aparent cazurile de recontaminare din întreaga lume, inclusiv Brazilia.

Șeful statului s-a contaminat cu noul coronavirus în iulie și și-a revenit după aproximativ douăzeci de zile, fără a avea simptome grave.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...