ȘTIRIAstraZeneca, sponsorizări de 9,8 milioane de lei pentru medicii din România, în...

AstraZeneca, sponsorizări de 9,8 milioane de lei pentru medicii din România, în 2014

AstraZeneca, compania ce urmează să livreze României 17 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului, a sponsorizat cu 9,8 milioane de lei medicii români, în 2014, potrivit unor informații date publicității de Digi24.

Potrivit anchetei pe care Digi24 o realiza în urmă cu patru ani, 90 de firme producătoare de medicamente au raportat Agenţiei Naţionale a Medicamentului plăţi totale către medici de peste 160 milioane lei.

Ce înseamnă aceste plăți? „Sumele au fost virate pentru: servicii de consultanță, drepturi de autor, onorarii pentru diferite activități, sponsorizării pentru participarea la congrese naționale și internaționale, care aduc punctele de educaţie medicală continuă cerute de lege. Unii medici au primit chiar și tablete și scaune directoriale”, potrivit sursei citate.

Printre firmele producătoare de medicamente care au dat bani medicilor români se găsește și AstraZeneca, compania despre care R3Media a relatat că urmează să furnizeze 17 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului statului român.

Topul firmelor, așa cum a fost prezentat de Digi24, arată astfel:

– Pfizer România – 15,34 milioane lei

– Johnson & Johnson – 12,9 milioane lei

– Servier Pharma – 10,24 milioane lei

– AstraZeneca – 9,8 milioane lei

– AbbVie – 7,32 milioane lei

– Roche România – 7,17 milioane lei

– Merck Sharp Dohme România – 6,86 milioane lei

– A&D Pharma Marketing & Sales – 6,45 milioane lei

– Berlin-Chemie A. Menarini – 6,41 milioane lei

– Sanofi-Aventis România – 4,59 milioane lei

La momentul respectiv, preşedintele ANM, dr.Gheorghe Borcean, admitea că în relaţia medici-firme de medicamente există cel puţin o incompatibilitate morală, dar fără să acuze explicit ocolirea legii.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...