ACTUALITATEEXCLUSIVITATE | Continuă mușamalizarea cazului Rodicăi Topală din Arad. La șase luni...

EXCLUSIVITATE | Continuă mușamalizarea cazului Rodicăi Topală din Arad. La șase luni de la decesul femeii, statul refuză orice demers

Acum aproape două luni, scriam despre cazul Rodicăi Topală (foto), femeia din Arad decedată la 13 zile de la internare la Spitalul Grădiște.

Având în vedere mărturiile femeii despre tratamentul inuman la care a fost supusă în spital și având în vedere că nu a existat un test pozitiv, familia Rodicăi Topală a cerut efectuarea unei expertize medico-legale, așa cum povestea fiica, doamna Adina Topală.

Autopsia a fost efectuată pe 23 martie, iar recent s-a împlinit termenul maximal prevăzut de lege, 60 de zile, pentru comunicare rezultatelor.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media

Nici până astăzi, familiei nu i-au fost comunicatele rezultatele. De asemenea, solicitarea oficială trimisă de R3media către Institutul de Medicină Legală București (IML), acolo unde s-a efectuat procedura, nu a primit niciun răspuns.

Adina Topală, fiica femeii, spune că Poliția nu a făcut audieri, iar inspectorul principal căruia i-a fost desemnat cazul, Moțco Petru, nu cooperează cu avocatul familiei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media

„A fost sunat de nenumărate ori , nu a răspuns. În urma unui mesaj pe Whatsapp domnul Inspector a răspuns spunând ca este în concediu. Se împlinesc 6 luni în 22 Septembrie de când am făcut sesizare la politie . Prin domnul Avocat am depus nenumărate cereri la procuror. Dosarul medical conține infracțiune, abuz în serviciu, fals în acte și multe altele. Sincer vă spun, autoritățile se comportă ca și cum n-ar exista. Inspectorul principal nu a înaintat nici un demers, nimic ! Nu s-au făcut audieri, nu s-au cerut acte medicale de la spital, decât cele solicitate de noi. Din punct de vedere al autorităților comportamentul este închis, nici un fel de colaborare cu noi!”, a declarat Adina Topală pentru R3media.

Vom continua urmărirea cazului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Felicitari R3media si dnei Adina Topala ptr perseverenta. Acest inspector principal este obligat sa raspunda, conform legii, altfel sa i se faca plangere ptr neindeplinirea atributiilor de serviciu, inclusiv la IJP si chiar la MAI. La prima vedere pare un razboi cu morile de vant dar de fapt este un razboi psihologic, ptr ca partea vatamata sa cedeze. Acest lucru nu trebuie sa se intample!!!

  2. Și nu este singurul caz… La fel și în cazul mamei mele de 9 luni nimeni nu mai spune nimic… Politie, parchet, iml și asta în timp ce un azil a fost transformat miraculos în spital suport covid fără medic de garda iar pe mama au găsit-o decedata far sa știe când cum și de ce…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...