marți, martie 28, 2023
ACTUALITATEEXCLUSIVITATE | Continuă mușamalizarea cazului Rodicăi Topală din Arad. La șase luni...

EXCLUSIVITATE | Continuă mușamalizarea cazului Rodicăi Topală din Arad. La șase luni de la decesul femeii, statul refuză orice demers

Acum aproape două luni, scriam despre cazul Rodicăi Topală (foto), femeia din Arad decedată la 13 zile de la internare la Spitalul Grădiște.

Având în vedere mărturiile femeii despre tratamentul inuman la care a fost supusă în spital și având în vedere că nu a existat un test pozitiv, familia Rodicăi Topală a cerut efectuarea unei expertize medico-legale, așa cum povestea fiica, doamna Adina Topală.

Autopsia a fost efectuată pe 23 martie, iar recent s-a împlinit termenul maximal prevăzut de lege, 60 de zile, pentru comunicare rezultatelor.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media

Nici până astăzi, familiei nu i-au fost comunicatele rezultatele. De asemenea, solicitarea oficială trimisă de R3media către Institutul de Medicină Legală București (IML), acolo unde s-a efectuat procedura, nu a primit niciun răspuns.

Adina Topală, fiica femeii, spune că Poliția nu a făcut audieri, iar inspectorul principal căruia i-a fost desemnat cazul, Moțco Petru, nu cooperează cu avocatul familiei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media

„A fost sunat de nenumărate ori , nu a răspuns. În urma unui mesaj pe Whatsapp domnul Inspector a răspuns spunând ca este în concediu. Se împlinesc 6 luni în 22 Septembrie de când am făcut sesizare la politie . Prin domnul Avocat am depus nenumărate cereri la procuror. Dosarul medical conține infracțiune, abuz în serviciu, fals în acte și multe altele. Sincer vă spun, autoritățile se comportă ca și cum n-ar exista. Inspectorul principal nu a înaintat nici un demers, nimic ! Nu s-au făcut audieri, nu s-au cerut acte medicale de la spital, decât cele solicitate de noi. Din punct de vedere al autorităților comportamentul este închis, nici un fel de colaborare cu noi!”, a declarat Adina Topală pentru R3media.

Vom continua urmărirea cazului.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Și nu este singurul caz… La fel și în cazul mamei mele de 9 luni nimeni nu mai spune nimic… Politie, parchet, iml și asta în timp ce un azil a fost transformat miraculos în spital suport covid fără medic de garda iar pe mama au găsit-o decedata far sa știe când cum și de ce…

  2. Felicitari R3media si dnei Adina Topala ptr perseverenta. Acest inspector principal este obligat sa raspunda, conform legii, altfel sa i se faca plangere ptr neindeplinirea atributiilor de serviciu, inclusiv la IJP si chiar la MAI. La prima vedere pare un razboi cu morile de vant dar de fapt este un razboi psihologic, ptr ca partea vatamata sa cedeze. Acest lucru nu trebuie sa se intample!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate