sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEPremierul Spaniei spune lucrurilor pe nume: Declarația de independență a Kosovo a...

Premierul Spaniei spune lucrurilor pe nume: Declarația de independență a Kosovo a fost o încălcare a dreptului internațional

Șeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a declarat luni, aflat în vizită în Albania, că Madridul nu poate fi niciodată de acord cu recunoașterea independenței Kosovo față de Serbia. Afirmațiile vin pe fondul creșterii tensiunilor în Kosovo, după ce autoritățile de la Priștina (foto) au decis să oblige pe toți sârbii care intră în Kosovo sau care locuiesc acolo să dețină buletine și numere de înmatriculare locale.

Pedro Sanchez a declarat că Spania nu poate recunoaște teritoriul Kosovo deoarece a existat o declarație unilaterală de independență despre care consideră că încalcă dreptul internațional. „Nu putem fi în favoarea acestei recunoașteri a Kosovo”, a insistat el înainte de a preciza că acest lucru nu împiedică Spania să susțină dialogul dintre Belgrad și Priștina, „care sperăm că se va realiza”.

La Tirana, Sanchez a încheiat turneul de patru zile pe care l-a desfășurat prin cinci țări balcanice și în care a transmis sprijinul Spaniei pentru procesul de integrare a tuturor acestora în Uniunea Europeană, cerându-le să continue adoptarea reformelor necesare.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Spania, alături de România și alte trei țări din Uniunea Europeană, nu recunoaște independența autoproclamată a Kosovo. De altfel, Kosovo este recunoscută de mai puțin de jumătate din țările membre ale ONU.

Forţa NATO de menținere a păcii în Kosovo, care urmărește îndeaproape situaţia de la frontiera dintre Kosovo şi Serbia, este pregătită „să intervină dacă stabilitatea ar fi pusă în pericol”.

De asemenea, KFOR subliniază că se află în contact cu ambele părţi – sârbi şi kosovari – şi a lansat un apel la dialog, reiterând că ”va recurge la toate măsurile necesare pentru menținerea stabilității”.

Kosovo, Serbia, Iugoslavia, Ucraina și principiile noastre

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. ” Declarația de independență a Kosovo a fost o încălcare a dreptului internațional ”
    -nu poate nici daca vrea:
    kosovo nu exista;
    RECUNOASTEREA DECLARATIEI e alta treaba….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE