joi, februarie 29, 2024
OPINIIPrezidențiale 2024: Câștigătorul va fi dat de PNL sau AUR

Prezidențiale 2024: Câștigătorul va fi dat de PNL sau AUR

Deși sunt conștient că mai e mult până la alegerile prezidențiale din 2024, anumite lucruri se pot întrevedea încă de pe acum.

Chiar dacă PSD ar ajunge în turul doi, e prea puternic curentul anti-PSD-ist, încât Președintele țării să fie dat de acest partid. Consider că nu au nici o șansă reală în fața PNL-ului. Dl Ciolacu nu e suficient de apreciat de electorat, încât să câștige, și chiar dacă PSD-ul ar propune alt candidat, ca dl Corlățean, de exemplu, acesta are șanse de câștig și mai mici decât dl Ciolacu, fiind și mai puțin cunoscut. PSD are electorat constant, dar e incapabil să se reformeze cu adevărat (ca să scape de faima proastă, parțial întemeiată), încât să capete noi aderenți. Pe oricine ar propune, mulți români, mai ales cei din diaspora, vor vota anti-PSD, indiferent de cealaltă opțiune (oricât de proastă). Cum am avut la ultimul scrutin, dna Dăncilă neavând nici o șansă în fața lui KWI.

PNL va candida cu dl Orban (conservator, în funcție de cum bate vântul), plecând cu prima șansă, deși aș prefera un conservator autentic, ca dl Daniel Gheorghe. Deputatul de Ilfov ar putea învinge orice alt contracandidat, având în vedere buna sa imagine publică și consecvența în apărarea valorilor tradiționale românești. Ce frumos ar fi fost să candideze dânsul sau un om ca dl Matei Dobrovie! Aș vota pe unul din cei doi ca președinte, chiar trecând cu vederea faptul că PNL numai conservator nu e. Tinde tot mai mult spre progresismul USR, cu care va fuziona cândva (?).

Va candida, probabil, și dl Mihai Neamțu, dar, fie că va face-o ca independent, fie ca membru al PMP sau al altui partid, nu are suficientă susținere publică pentru o șansă reală de tur 2.

Din partea USRPlus vom avea pe dl Barna sau dl Cioloș, poate chiar pe amândoi, având în vedere precara bună-înțelegere între membrii celor 2 partide ce au fuzionat, un fel de căsnicie bazată pe interes, nu din dragoste. Fie că va fi unul, celălalt sau ambii, s-a convins deja o parte din electoratul USRPlus că #fărăcorupție, #fărăpenali sunt doar vorbe goale, marketing ieftin și deja tot mai puțin eficient în atragerea de electorat. Partidul scade în sondaje, fiind în prezent sub AUR. Așadar, nici o șansă de tur 2 pentru domnii Cioloș sau Barna!

Alte partide (parlamentare sau nu) vor avea de asemenea candidați ce ar merita atenția noastră și ar putea fi demni de votat de electoratul conservator, dar pleacă cu șanse reale mici. Pe unii dintre ei i-aș vota fără mustrări de conștiință.

Cât despre AUR, va propune pe dl George Simion sau Claudiu Târziu. Deși aș prefera pe cel de-al doilea, e mai puțin cunoscut ca George Simion, deci cred că surpriza alegerilor din decembrie 2020 va merge pe mâna celui menționat anterior.

Bătălia va fi una în trei în primul tur cu PNL, PSD și AUR, cu AUR și PNL în turul doi. Dacă ați avea de ales doar dintre (Viktor) Orban sau George Simion, pe cine ați prefera? Eu aș alege pe ,,Orban cel rău”, curajos să stea împotriva tăvălugului progresist UE, spre deosebire de dl Orban cel autohton. E doar o chestiune de timp până la exit-ul Ungariei sau Poloniei. Am uitat, intenționat, de dl Ludovic Orban. Așadar, să reiau corect întrebarea: George Simion sau Ludovic Orban? Nu am menționat pe dl Cîțu, căci mă aștept să nu câștige nici măcar alegerile interne din PNL. E prea experimentat din punct de vedere politic dl Orban ca să fie învins de un novice. Să vedem dincolo de spectacolul de la Cluj al dlui premier!

Astfel văd eu turul doi în 2024, ținând cont de creșterea AUR în sondaje și slaba guvernare PNL-USRPlus într-un timp dificil, e adevărat, având în vedere p(l)andemia asta, ce nu se mai termină, cu vaccinare masivă a populației (chiar abuzivă, obligatorie a cadrelor medicale, ce ar trebui contestată cu toate mijloacele legale posibile) sau nu. Personal, nu cred în eficacitatea vaccinării, iar efectele grave culminând cu moartea unora nu sunt deloc de neglijat. A se vedea cazul Israelului, unde se anunță noi restricții, în ciuda agresivității campaniei de vaccinare.

Revenind la cei doi candidați, dacă ați avea de ales între aceștia în turul doi, ați merge la vot?

Dacă nu, de ce?

Dacă da, ce ați alege?

Ludovic Orban (PNL) sau George Simion (AUR)?

De abia aștept alegerile de peste 3 ani, căci se vor dovedi cel puțin interesante, dacă nu chiar surprinzătoare, cu noi partide intrând în Parlament

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE