luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEPremierul Olandei spune că Ungaria „nu mai are ce căuta în UE”...

Premierul Olandei spune că Ungaria „nu mai are ce căuta în UE” din cauza legii de protecție a minorilor de promovarea LGBT. Mark Rutte se declară religios

Premierul Olandei, Mark Rutte, a spus că Ungaria nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană, din cauza legii care interzice promovarea homosexualității și a transgenderismului în fața minorilor.

„Nu există însă o procedură pentru excluderea unei ţări din UE. Mark Rutte se numără printre cei 17 lideri ai statelor UE semnatari ai unei scrisori comune pe tema noii legi ungare, adresată şefilor instituţiilor europene şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres (invitat la summitul european), în care insistă asupra necesității respectării valorilor europene”, potrivit Agerpres.

Este vorba despre o scrisoare de protest a 17 țări UE, pe care România nu a semnat-o și prin care Ungaria este amenințată inclusiv cu Curtea Europeană de Justiție.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Comisia Europeană a trimis Budapestei o scrisoare prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de această lege, care prevede că „pornografia şi conținuturile ce reprezintă sexualitatea sau promovează devierea de la identitatea de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârste sub 18 ani”.

Premierul ungar Viktor Orban a respins criticile conform cărora noua lege ar afecta drepturile persoanelor LGBT. „Legea nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor”, a explicat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mark Rutte este președintele partidului Popular pentru Libertate și Democrație (VVD), auto catalogat de „centru dreapta”.

Mark Rutte este premierul Olandei din 2010, iar în viața privată se declară „creștin, reformat”.

Într-un articol publicat în ziarul „Reformatorisch Dagblad”, care aparține comunității protestante, Rutte se declara religios și spunea că își dorește să meargă la biserică mai des.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Valorile creștine își au rădăcina în tradiția iudaică. Cele două credințe diferă fundamental de, spre exemplu, Islam. Din gândirea iudeo-creștină se desprinde separația dintre Biserică și Stat, dar și conceptul de iertare. Iertare nu este de găsit în Islam”, afirma el atunci.

Rutte este unul dintre cei care au introdus în principiile partidului său noțiunea că Olanda a fost, parțial, formată pe baza principiilor iudeo-creștine.

În 2005, însă, deși spunea că a fost crecut creștin, afirma că încă „se luptă” cu credința. În vârstă de 54 de ani, Rutte este necăsătorit și nu are copii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Poate ma lamureste si pe mine cineva: cine sunt cele 2 persoane care apar in prim planul fotografiei, avand masti cu expresii de idioti perfecti?

  2. Ma bucur macar ca Romania ca nu a semnat o asemenea mizerie…. statele sud-estice ar trebui sa fie mai unite ca niciodata impotriva acestui tavalug satanic, care a pornit de la oferta diavolului de “comert liber” si am ajuns la abominatii sinistre care “pas-cu-pas” ne vor duce la pierderea suveranitatii. Romania datoare vanduta corporatiilor elitelor satanice. TREZITI-VA!

  3. In locul lui mi-aș face griji pentru Olanda care va fi inundată de ape pe jumate și de musulmani pe cealaltă jumate… Ungurii in schimb isi cresc economia și populatia, deci au viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE