joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEGuvernul a suspendat plata a 1.500 de lei pe lună de părinte,...

Guvernul a suspendat plata a 1.500 de lei pe lună de părinte, ajutor pentru creșă și grădiniță, dar anunță că va plăti 150.000 de euro în sprijinul REFUGIAȚILOR din Siria

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, va acorda în 2021 un sprijin financiar de 150.000 de euro pentru refugiații sirieni şi va onora angajamentele multi-anuale asumate anterior, informează un comunicat de presă.

Bogdan Aurescu a susținut marți o intervenție în cadrul sesiunii ministeriale a celei de-a cincea Conferințe privind sprijinirea viitorului Siriei şi al regiunii (Bruxelles V Conference), organizată de Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite şi desfășurată prin sistem videoconferință.

Pe lângă acești bani, statul român va sprijini refugiații sirieni și cu burse, așa cum a făcut-o deja și anii trecuți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, a precizat că tara noastră a acordat 143 de burse pentru studenții sirieni în anul academic 2019-2020 şi a exprimat angajamentul de a continua acest tip de sprijin.

Șeful diplomației române a asigurat că România va continua să sprijine ameliorarea situației umanitare din Siria, dezvoltarea şi reziliența statelor din regiune care găzduiesc un număr important de refugiați, precum şi demersurile UE şi ONU care vizează soluționarea crizei siriene.

În acest context, reamintim decizia Guvernului de a suspenda ajutorul de 1.500 de lei pe lună, pe care părinții îl primeau de la angajator pentru creșă și grădiniță și care era acoperit de stat prin deducere din impozitele plătite la buget.

Aplicarea acestei măsuri se suspendă, începând cu data de 1 aprilie 2021 până la data de 31 decembrie 2021, inclusiv, a transmis Educație Privată.

Aproximativ 600.000 de copii români cu vârsta între 3 și 6 ani ar fi beneficiat de această măsură. Conform Ministerului Finanțelor, motivul invocat este acela că noile reguli fiscale reglementate chiar de Guvern, s-au dovedit insuficiente pentru a putea fi aplicate.

De asemenea, MF spune că măsura reprezintă o cheltuială de 4,5 miliarde lei „ceea ce ar presupune o creștere a deficitului bugetar cu 0,4 pp, până la 7,56% din PIB, cu impact atât din perspectiva spațiului fiscal restrâns determinat de măsurile curente de susținere și stimulare economică pe fondul pandemiei Covid-19, cât și din perspectiva procedurii de deficit excesiv în care se află România, ajustarea fiscal-bugetară fiind o condiție necesară pentru accesarea fondurilor alocate țării noastre din Mecanismul pentru Redresare si Reziliență”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Au facut Jihad in Siria da acum sint refugiati? Treaba e citi jihadisti sint printre acesti refugiati? Cine i-a verificat pe oamenii astia? Securitatea Romaniei mai e importanta sau nu?

  2. Minunat!

    bani magnet pentru musulmani. Educație, cazare pe banul public iar cand copiii lor vor crește mari vă vor face rasiști că nu ii puneți in centrul societății să plangeți de ce victime sunt ei. Nu uitați că refugiații care vin – cu exceptia sirienilor creștini prigoniți de musulmani, desigur – sunt cei care au votat regimurile dictatoriale, frăția musulmană și alți teroriști, iar acum fug de ce au votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE