vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEGeorge Simion: Condamn în termenii cei mai duri cedarea sistemului Patriot către...

George Simion: Condamn în termenii cei mai duri cedarea sistemului Patriot către Ucraina. România nu are de ce să intre în războaiele altora

Președintele AUR, George Simion, a reacționat la decizia CSAT de a dona gratuit un sistem de apărare Ucrainei, afirmând că o condamnă „în termenii cei mai duri”.

„Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a președintelui Klaus Iohannis și a CSAT, de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca președinte al României nu voi implica țara noastră și nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războaiele altora, România trebuie să investească în propriile capacități de apărare.

De aceea, vă anunț oficial, pentru că sunt candidatul cu șanse mari de a intra în turul doi de alegeri și pentru că sunt singurul candidat cu șanse care exprimă o altă opinie: Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război. Suntem în plină campanie prezidențială.

Alegerile vor avea loc pe 15 septembrie. Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului președinte al României”, a spus Simion, într-un video publicat pe facebook.

Ulterior, pe siteul personal, Simion a detaliat acest răspuns, afirmând că decizia este „iresponsabilă”.

„Este iresponsabil față de apărarea propriei țări să cedezi un sistem de apărare anti-aeriană din cele două disponibile, tu având la graniță un război. Asta în condițiile în care nu este clar când și dacă vor mai veni celelalte trei sisteme pe care România le-a comandat în SUA și pentru care banii au fost deja plătiți. De ce? Pentru că Statele Unite sunt decise să oprească toate comenzile pentru sisteme și rachete antiaeriene Patriot – inclusiv cele comandate deja de România – până când Ucraina va avea suficiente mijloace antiaeriene pentru a se putea apăra de atacurile Rusiei.

Îi solicit public, pe această cale, lui Klaus Werner Iohannis să spună CE A PRIMIT ÎN SCHIMB pentru ca țara noastră să renunțe la acest sistem? Îi solicit public acest lucru pentru că, în luna mai, după întâlnirea cu Joe Biden, referitoare la sistemul Patriot, a declarat: „Să vedem ce putem să oferim și ce putem primi în schimb, pentru că este inacceptabil ca România să rămână fară apărare anti-aeriană”. (Detalii, AICI)

Până acum știm doar atât, conform spuselor lui Klaus Iohannis: România a rămas fară apărare anti-aeriană, fară a primi nimic în schimb! Sau poate a primit ceva, totuși, pe persoană fizică, Iohannis? Nu știm, pentru că Mutul de la Cotroceni nu este și nu a fost niciodată transparent față de români! Ce știm, în schimb, este ca românilor le-au fost luați patru miliarde de dolari, in avans, pentru sistemele Patriot, ca să se trezească acum că livrarile au fost sistate!

Dacă voi fi Președinte al României pot să vă garantez un lucru: nu voi implica țara noastră și nu voi expune românii la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în conflictele altora, țara noastră trebuie să militeze pentru pace. Este îndeajuns că au murit sute de mii de oameni de ambele părți, că repercursiunile acestui război au produs reverberații pe tot globul din punct de vedere financiar și social. Gata!

A venit momentul ca politicienii responsabili, puținii care au mai rămas, să se opună cu toată dârzenia celor care vor să ne arunce continentul într-un abis!”, a scris Simion.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. 1. la mana Aur a fost deacord cu acest cadou catre ukraina nu stiu ce e cu minciuna asta gogonata.
  2. nu luam noi nici o decizie deciziile vin de la evrei.

  Asa ca nu conteaza parerea noastra atata timp cat noi ca si tara nu avem dreptul sa ne impotrivim ordinelor care ni se impun.
  Exemple: Romania a fost OBLIGATA sa :
  -ia imprumuturi de B.M.
  -sa isi vanda resursele tarii
  -sa vanda Petromidia
  -sa isi Inchida toate uzinele si fabricile
  -sa ofere firmelor straine de plasare de produse voie sa isi vanda gunoaiele.
  -sa creasca preturile conform cererilor din UE
  -sa transforme Portile de Fier in S.A. pentru a putea dona 20% din actiuni gratis iar preturile sa fie dictate din Alte state membre.
  -Sa adopte ideologii de GEN
  – Sa isi incalce Constitutia si sa STRAMUTE alte Popoare pe teritoriul Romaniei.
  etc..
  Lista este lunga si este inutila pentru ca noi nu mai decidem NIMIC

 2. Ca sa se afilieze AUR la grupul partini ECR din Parlamentul European, AUR a depus declaratia de “sustinere unilaterala a cauzei Ucrainei” – vezi interviul prim-ministrului italian si aplicarea completa a “Conventiei de la Istanbul” unde este prevazuta obligativitatea ideologiei “de gen”, adica toate degenerarile sexuale, culminand cu legalizarea casatoriei (unde Dumnezeu are copyright pentru barbat si femeie reali) intre doua persoane de acelasi sex, homosexuali/lesbiene.
  Ce va face AUR la PE?
  … ce-a promis: razboi si homosexualitate dela gradinita pana-n varful statului.

  Asta, deoarece li s-a spus din start: in PE nu reprezentati Tara ci partidul!

  DES-TEP-TA-REA!

 3. ESTE UN ACT DE ÎNALTĂ TRADARE, CONF. LEGII! Și ne jignesc logica acești trădători!! Dacă primim în schimb ceva …similar, ,de ce nu a mers direct în UCRAINA, așa zisul ..similar??? Nu cunosc dacă ..VIVI ARE DREPTATE, dar real este că ne amestecăm în războiul altora! (vezi Apocalipsa) POPORUL ROMÂN, nu era oricum apărat de …Patriot, ci de BUNUL DUMNEZEU, și Maica Sa; TOT EI VOR RĂSPLĂTI ȘI TRĂDĂTORILOR de țară, și eventualilor – mari actori – în rol de patrioți!! VEȚI VEDEA CURÂND! DOMNUL NU SE LASĂ ÎNȘELAT! dacă 10 români drepți s – ar ruga, picior de trădător în ROMÂNIA, nu ar rămâne!! HAIDEȚI SĂ NE RUGĂM PT EI . 40 ZILE ȘI DREPTATEA SE VA ARĂTA! DOAMNE AJUTĂ!

 4. pe cat de iresponsabili au fost csat, pe atat de jegos e simion care vrea sa speculeze electoral. Eu desi sunt total impotriva cedarii Patriot, nu voi vota cu simion pentru simplul fapt ca el nu e patriot adevarat, el doar joaca rolul de patriot, ca si sosoaca, el fiind doar un ongist basist sorosist deghizat

  • Armatele și armele au ca prin scop descurajarea eventualilor agresori, indiferent cine sunt ei. În niciun caz nu sunt cumpărate să-i omoare pe unii ca scop în sine. Mai ales în zilele noastre când lipsa de chef de a muri pentru țară este prezentă în 99,(9)% dintre oameni scopul rămâne de a descuraja.

   Cedând arme sau suport într-un război în care se bat 2 părți, care permanent în istorie au dat în noi, devine o trădare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE