sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEPremierul interimar, Nicolae Ciucă, despre campania de vaccinare: Totul este stabilit în...

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, despre campania de vaccinare: Totul este stabilit în detaliu. Avem mijloace digitale de evidenţă a populaţiei care se vaccinează, pentru înregistrare şi monitorizarea ulterioară

Premierul interimar, generalul Nicolae Ciucă, a anunţat, marți, că autoritățile au stabilit toate detaliile legate de campania de vaccinare, de la lăzile de gheață cu ajutorul cărora vaccinul va fi transportat, la mijloacele digitale de monitorizare a populației.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a declarat, marți seara, la TVR1, că la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, centrul naţional de depozitare a vaccinului anti-Covid, au ajuns lăzile de gheaţă carbonică cu ajutorul cărora va fi transportat vaccinul către centrele regionale din ţară, transmite News.ro.

„Sunt toate etapele, toate liniile, toate protocoalele stabilite. Vreau să vă spun că ne-am dus în asemenea detaliu încât ştim inclusiv maşina şi numele şoferului care transportă aceste vaccinuri.

Vă pot spune că avem 995 de centre de vaccinare în ţară, sunt 81 în plus la nivelul MApN, sunt stabilite cerinţele şi condiţiile fiecărui centru în parte, este asigurat personalul de supraveghere, tot ceea ce avem nevoie.

Şi avem două elemente foarte importante, este vorba folositea mijloacelor digitale de evidenţă şi monitorizare a populaţiei care doreşte să se  înregistreze pentru vaccinare şi monitorizarea ulterioară”, a precizat premierul interimar, Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a prezentat, recent, detalii despre Strategia de vaccinare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a reiterat idee că vaccinarea nu o să fie obligatorie, fiind un drept, nu o obligație.

Medicul Gheorghiță a anunțat că vaccinarea populației se va face în centre de vaccinare, urmând să existe circa 900 de astfel de centre la nivelul întregii țări.

Într-un astfel de centru se vor putea vaccina aproximativ 5000 de oameni pe lună, astfel încât, estimează medicul Gheorghiță, în primele șase luni de la debutul vaccinării se cor vaccina peste 13 milioane de persoane, astfel încât să fie realizat planul de imunizare colectivă de 70% din populație.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE