ACTUALITATEPremierul Boris Johnson anunță lockdown total pentru Marea Britanie, la o lună...

Premierul Boris Johnson anunță lockdown total pentru Marea Britanie, la o lună de la începerea campaniei de vaccinare

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, luni seară, revenirea la lockdown pe teritoriul Marii Britanii pentru combaterea răspândirii noii tulpini a coronavirusului, relatează agențiile internaționale de știri citate de Agerpres.

Noul lockdown, o carantină la fel de dură precum cea din primăvara anului trecut, intră în vigoare de miercuri.

Potrivit noilor restricții, oamenii pot să iasă din case pentru cumpărături esenţiale, exerciţii fizice, motive medicale, în caz de abuzuri domestice şi deplasare la locul de muncă dacă nu pot lucra de la domiciliu. Totodată, potrivit sursei citate, școlile se închid începând de marți.

Marea Britanie a început vaccinarea anti-covid în 2 decembrie, utilizând vaccinul Pfizer/Biontech. Până în data de 19 decembrie, au fost vaccinate 350.000 de persoane. Din această săptămână, Marea Britanie folosește și  vaccinul produs de Oxford AstraZeneca.

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de covid în ultimele 24 de ore, conform datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii de la Londra.

 

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...