ACTUALITATEPremierul Boris Johnson anunță lockdown total pentru Marea Britanie, la o lună...

Premierul Boris Johnson anunță lockdown total pentru Marea Britanie, la o lună de la începerea campaniei de vaccinare

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, luni seară, revenirea la lockdown pe teritoriul Marii Britanii pentru combaterea răspândirii noii tulpini a coronavirusului, relatează agențiile internaționale de știri citate de Agerpres.

Noul lockdown, o carantină la fel de dură precum cea din primăvara anului trecut, intră în vigoare de miercuri.

Potrivit noilor restricții, oamenii pot să iasă din case pentru cumpărături esenţiale, exerciţii fizice, motive medicale, în caz de abuzuri domestice şi deplasare la locul de muncă dacă nu pot lucra de la domiciliu. Totodată, potrivit sursei citate, școlile se închid începând de marți.

Marea Britanie a început vaccinarea anti-covid în 2 decembrie, utilizând vaccinul Pfizer/Biontech. Până în data de 19 decembrie, au fost vaccinate 350.000 de persoane. Din această săptămână, Marea Britanie folosește și  vaccinul produs de Oxford AstraZeneca.

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de covid în ultimele 24 de ore, conform datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii de la Londra.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite