sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEPortretul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai | Se...

Portretul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai | Se lăuda cu banii părinților, iar la 13 ani a avut dosar pentru trafic de droguri | Tatăl său, acuzat de cămătărie și amenințări

Matei-Vlad Pascu a provocat o tragedie fără margini a avut loc la 2 Mai, județul Constanța, weekend-ul trecut. 

Tânărul, aflat sub influența substanțelor interzise, a intrat cu automobilul său într-un grup de 8 persoane. Doi tineri și-au pierdut viața și alți trei au fost răniți.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța au confirmat că Matei-Vlad Pascu s-a aflat în custodia lor cu puțin timp înainte să producă teribilul accident. La ora 4:30, după ce a plecat de la Poliție, Matei-Vlad Pascu s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. La scurt timp, acesta a intrat cu mașina în grupul de tineri.

Mai mult, conform Gândul, se pare că autoturismul pe care Matei-Vlad Pascu îl conducea – tânărul avea permis de conducere de numai 3 luni – nu avea RCA, ceea ce înseamnă că certificatul de înmatriculare al mașinii trebuia confiscat, iar șoferul trebuia lăsat pieton. Poliția nu a făcut acest lucru. Din contră, l-a lăsat liber pe șosele, de două ori chiar.

Noi informații au continuat să apară, iar acestea întăresc faptul că Matei-Vlad Pascu a mai avut antecedente legate de consumul de droguri. Un clip apărut în mediul online îl arată pe Matei-Vlad Pascu alături de o prietenă, în timp ce consumă substanțe interzise și se laudă că are bani.

„Am mai mulți bani decât o să aveți voi dacă faceți foamea cu pateu toată viața!“ – transmite Vlad Pascu în clipul de mai jos.

Tinerii vorbesc despre oxicodonă și aprazolam.

În plus, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat că în evidențele D.I.I.C.O.T. au fost identificate două dosare penale vizând aceeași persoană, cercetările având ca obiect infracțiuni de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002.

Astfel:

  • la data de 5 aprilie 2017, a fost depistat de lucrători din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București pe o stradă din capitală, având asupra sa o foiță de hârtie de culoare alba și o punguță din material plastic transparent conținând cantitatea totală de 0,39 grame canabis. Prin ordonanța din 30.10.2019 s-a adoptat în acest dosar o soluție de clasare cu privire la infracțiunea de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002 cu motivarea că potrivit art. 113 alin. 1 Cod penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.
  • în cel de al doilea dosar înregistrat la DIICOT în anul 2022, s-au efectuat cercetări cu privire la fapta de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002 reținându-se că la data de 3 februarie 2022 aceeași persoană (având vârsta de 18 ani) a fost depistată de organele de poliție în incinta unui complex comercial din municipiul București având asupra sa un pliculeț din material plastic transparent ce conținea cantitatea de 0,68 grame canabis. Prin ordonanța din 21.12.2022 s-a dispus renunțarea la urmărire penală, reținându-se că pentru infracțiunea cercetată legea prevede o pedeapsă cu închisoarea mai mică de 7 ani (infracțiunea de deținere de droguri de risc pentru consum propriu se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă), iar în cauză nu există un interes public în urmărirea faptei. 

În 2017, atunci când Matei-Vlad Pascu a fost prins cu 0,39 grame canabis asupra sa, tânărul avea doar 13 ani.

Cine sunt părinții lui Matei-Vlad Pascu

În ceea ce-i privește pe părinții lui Matei-Vlad Pascu, mama sa se afișa, până de curând, în numeroase vacanțe, peste tot prin lume, pe contul său de Instagram. La acest moment, contul de Instagram, la fel ca cel de Facebook, a fost închis. Mama acestuia, Miruna, apare și pe siteuri de imobiliare.

Tatăl lui Matei-Vlad, Mihai Pascu, este, conform Gândul, un împătimit al vitezei. Acesta a fost filmat în timp ce gonea pe o șosea, iar cel de lângă el îi cere cu insistență: „La testele adevărate cu Mihai Pascu!! Viitorul proiect off-road a lui Mihai! Las-o, mă, Mihai, las-o, las-oooo, e rău copilot!“.

Ceea ce este interesant abia acum urmează.

Monica Tatoiu îl acuză pe Mihai Pascu de faptul că a amenințat-o și înjurat-o și a avut mai multe procese cu soțul ei.

„Îl știu de când era mic, avea 3-4 ani. Tatăl lui amenința că ne omoară, că ne face, că ne drege cu el de mână. Avea exact aceeași coafură, aceeași atitudine pe care o are copilul acum. Ne amenința pentru că îl împiedicam să pună mâna pe pepiniera Bucureștiului. Voiam să salvăm un parc, niște copaci, niște păsări.

Am avut trei sau patru ani procese cu el. Soțul meu s-a îmbolnăvit grav atunci. Până la urmă l-a dovedit, dar atenție! Acest om, tatăl acestui copil… copilul nu are nicio vină. Tatăl acestui copil a încheiat o afacere de 17 milioane de euro cu bani cash în fața unui notar care ulterior în 2017 a fost trimis în judecată și condamnat.

Am trimis documente la spălarea banilor și nimeni nu s-a deranjat. Nu ne punem întrebări că acești părinți au niște relații care îl vor salva pe acest copil de pușcărie? Și nu-i interesează de cei doi copii morți? Trăim într-o țară înfiorătoare. Acești oameni au ucis doi copii prin copilul lor și și-au ucis și copilul”, a spus Monica Tatoiu la România TV.

De asemenea, judecătoarea Mihaela Ciocea a scris pe Facebook un text privitor la Mihai Pascu, tatăl lui Matei-Vlad Pascu. Aceasta îl acuză pe bărbat de cămătărie.

„Prin anul 2000, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest “investitor imobiliar”, Mihai Pascu, era nelipsit din ședințele instanței . Avea zeci de litigii cu români cărora le imprumutase bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantasera împrumutul. Nu pentru că oamenii nu își platisera datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit”, a scris judecătoarea pe Facebook.

Prin intermediul Hot News, Mihai și Miruna Pascu, părinții lui Matei-Vlad Pascu, au transmis un mesaj despre situația în care se află și ce au de gând să facă

„Nu există cuvinte prin care se ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat.

Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragecămdie pe care un om o poate încerca.

Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate.

Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercam să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale.

Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găși o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente.

Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale ,,ușoară,, pentru a ieși din ce avem de dus că părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară”, au transmis părinții lui Matei-Vlad Pascu.

Cei doi au precizat că aceasta este singura declarație pe care o vor da public.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE