luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEPetre Daea spune că e „de neconceput să oprim creşterea porcilor în...

Petre Daea spune că e „de neconceput să oprim creşterea porcilor în gospodării”. Ministrul Agriculturii: România nu se identifică decât cu ea însăşi, trebuie să fie clar odată pentru totdeauna

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că nu se poate concepe ideea de a interzice oamenilor să crească porci în gospodărie, chiar dacă circulă pesta porcină.

„Este de neconceput să oprim creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei. O spune un om cu experienţă, cu analiză în domeniu şi, dacă vreţi, cu foarte multe interpretări tehnice din acest punct de vedere, iar lucrul acesta trebuie să fie foarte clar înţeles pentru totdeauna, dat fiind faptul că România nu se identifică decât cu ea însăşi. (…) Noi avem o singură problemă pe care trebuie să o rezolvăm şi o rezolvăm prin acte normative ferme, şi anume acea trasabilitate a produsului, sau mai bine zis acea mişcare a animalelor.

Pentru că această proliferare a bolii este determinată, între altele, de factorul acesta generat de lipsa de respect faţă de lege, pentru că ştiţi foarte bine – şi eu m-am confruntat cu această treabă, o ştiu în intimitatea ei – în momentul în care omul nu înţelege că un animal care iese din curte trebuie să ştie unde-l duce şi în ce scop, lucrurile acestea pot produce în continuare greutăţi autorităţilor statului, inclusiv instituţiei sanitar-veterinare care nu poate să creeze un baraj de bio-securitate pentru fiecare gospodărie în parte”, a afirmat ministrul Agriculturii, Petre Daea, miercuri seară, la Prima News.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Declarațiile lui Daea vin în contextul unui proiect de hotărâre de guvern, conform căreia, polițiștii vor putea intra în curțile oamenilor pentru a verifica porcinele, pentru a combate pesta porcină.

Numai în 2021, Guvernul a decis sacrificarea a peste 100.000 de porci din România.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Titlul trebuia să scrie de big brother de porci, trasabilitatea; acesta-i lucrul nou ce vor să-l bage. Faptul că oamenii cresc porci e vechi de cînd lumea și, deocamdată, n-au cum să-l scoată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE