joi, mai 23, 2024
ACTUALITATERafila despre actorul Florin Piersic: Are o stare de spirit pozitivă. Continuă...

Rafila despre actorul Florin Piersic: Are o stare de spirit pozitivă. Continuă tratamentul antibiotic și este monitorizat

Marele actor Florin Piersic are o stare de spirit pozitivă, continuă tratamentul cu antibiotice şi este monitorizat, a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, conform Agerpres.

“Mă bucur că are o stare de spirit pozitivă. Este o evoluţie pe care o aşteptăm cu toţii. Sperăm că într-un timp relativ scurt o să ajungă nu neapărat să îşi reia activitatea dar să aibă o viaţă apropiată de normal. Continuă tratamentul antibiotic în mod evident. Nu urmează decât să se întâmple o monitorizare a pacientului. La un moment dat, sigur, că acolo intervenţia aceea trebuie să se încheie – intervenţia chirurgicală din punct de vedere al plăgii operatorii – şi să vedem în continuare paşi pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară. După cum ştiţi există cardiolog, anestezist, infecţionist şi medicii de la ortopedie care îl îngrijesc foarte bine”, a spus Rafila, la Spitalul de Ortopedie “Foişor”.

Întrebat dacă se pune problema unui transfer al actorului în următoarele 48 de ore, Rafila a răspuns: “Nu, nu cred”.

Actorul, în vârstă de 88 de ani, a fost operat inițial la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol.

Apoi a fost transferat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, unde medicii au constatat că infecția de la genunchi se răspândise până la stimulatorul cardiac care îi fusese montat de mai bine de 15 ani.

Ulterior, Florin Piersic a fost transferat la București, la Institutul „Matei Balș”. Atunci, medicii au spus că starea sa este stabilă.

Directorul medical al Institutului “Matei Balş”, Adrian Marinescu, declara, miercuri, că la momentul respectiv nu se discuta despre o infecţie care să îi pună actorului viaţa în pericol.

Joi Florin Piersic a fost transferat la Spitalul de Ortopedie “Foişor”, unde a fost operat, fiindu-i extrasă proteza de genunchi şi implantându-i-se una temporară

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE