ACTUALITATEFederația Internațională de Natație a decis să interzică participarea bărbaților care se...

Federația Internațională de Natație a decis să interzică participarea bărbaților care se consideră femei în competițiile feminine

Federația Internațională de Natație (FINA) a decis să interzică participarea bărbaților care se consideră femei la competițiile feminine de elită, dacă respectivul a trecut prin orice parte a procesului de pubertate masculin.

Pentru a participa, „transgenderii” trebuie să-și fi schimbat corpul până la vârsta de 12 ani. Decizia FINA a fost luată cu o majoritate absolută, de 71% dintre cele 152 de state membre. Evenimentul a avut loc în cadrul Congresului Extraordinar care are loc la Budapesta.

Totuși, în compensație, FINA va crea o categorie „deschisă”, la care va putea participa oricine.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Decizia a fost salutată de specialiștii în natație, care au apreciat că astfel se protejează corectitudinea competiției, în fața posibilității ca bărbați fiziologici să domine probele feminine, așa cum se întâmplă deja în SUA.

Este notoriu cazul Lia Thomas: un bărbat fiziologic (foto) care spulberă competiția feminină în concursurile universitare de natație din SUA.

Așa cum era de așteptat, decizia a stârnit nemulțumirea activiștilor LGBT, care au numit-o „discriminatorie, neștiințifică și în afara liniei principiilor Comitetului Internațional Olimpic”.

O decizie asemănătoare a fost luată și de Uniunea Ciclistă Internațională.

  • SUBIECTE FIERBINȚI
  • LGBT

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...