marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEPéter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe din Ungaria: Suntem în ceasul al 25-lea,...

Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe din Ungaria: Suntem în ceasul al 25-lea, trebuie începute negocierile de pace. Trebuie să profităm de existența ONU, iar în ceea ce privește drepturile comunităților naționale nu trebuie făcute compromisuri

Nu mai suntem în ceasul al 24-lea, ci în al 25-lea, astfel că războiul din Ucraina trebuie să se încheie cât mai curând, iar părțile implicate ar trebui să profite de adunarea generală a ONU de săptămâna aceasta pentru a începe, în sfârșit, un dialog serios, a atras atenția ministrul ungar de externe și al comerțului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, la New York.

În interviul pe care l-a acordat postului public de știri M1 din Ungaria, ca reacție la știrea cu privire la mobilizare parțială din Rusia, șeful diplomației ungare a subliniat că orice veste care escaladează conflictul este o veste proastă, iar orice evoluție care ne aduce mai aproape de pace este o veste bună.

Szijjártó a arătat că, în calitate de țară vecină cu Ucraina, Ungaria se confruntă imediat cu efectele negative ale războiului, astfel că țara sa are un interes deosebit pentru ca situația să se rezolve cât mai curând posibil, astfel încât să poată fi evitate niște probleme și mai mari.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vrem, și astăzi, să atragem atenția tuturor asupra faptului că este necesar ca războiul să se încheie cât mai curând posibil. Trebuie să profităm de săptămâna adunării generale a ONU, trebuie să profităm de existența ONU, care a fost creată pentru ca și cele mai dificile probleme din lume să poată fi discutate“, a explicat Péter Szijjártó.

„Aflându-ne în vecinătatea Ucrainei, noi nu putem spune altceva decât că vrem pace, și le cerem actorilor puternici ai politicii mondiale să vorbească în sfârșit între ei, să cadă la un acord, focul să înceteze în sfârșit și să înceapă, în sfârșit, negocieri care să poată aduce pacea și să pună capăt suferinței complet lipsite de sens a zeci, sute de mii, milioane de oameni“, a adăugat ministrul.

Péter Szijjártó a subliniat că în ultimele luni, singura încercare de mediere care a avut succes a fost cea a Turciei, datorită căreia a fost reluat exportul de cereale și criza alimentară mondială a fost oarecum atenuată.

În baza acestui succes, guvernul turc ar putea avea șansa realizării unui soi de mediere între părțile opuse, a subliniat politicianul maghiar, adăugând că un conflict între Est și Vest este întotdeauna o veste proastă pentru Europa Centrală.

În ceea ce privește agenda sa încărcată, ministrul a spus că deși războiul din Ucraina se află în centrul atenției la New York, nu trebuie uitat că lumea se confruntă și cu multe alte provocări, precum încălcările drepturilor minorităților naționale.

Potrivit lui Szijjártó, pe lângă negocierile bilaterale pe care le poartă cu omologii săi, va participă și la întâlnirea la nivel înalt privind Declarația Drepturilor Minorităților.

Ministrul ungar de externe a afirmat că acest subiect este deosebit de important pentru Ungaria, deoarece milioane de maghiari trăiesc în afara granițelor țării. Insistăm ca, indiferent unde trăiesc în lume, maghiarii să își poată păstra identitatea maghiară, limba maternă și drepturile, a subliniat Szijjártó, adăugând că organizația mondială trebuie să acționeze atunci când aceste drepturi sunt încălcate.

„În ceea ce privește drepturile comunităților naționale nu trebuie făcute compromisuri“, a spus Péter Szijjártó, conform Hirado.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate