luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEUn ateu a realizat un documentar despre miracolele părintelui Arsenie Boca, film...

Un ateu a realizat un documentar despre miracolele părintelui Arsenie Boca, film selecționat pentru Festivalul de la Karlovy Vary

Lungmetrajul „Arsenie. Viața de apoi”, documentar scris și regizat de Alexandru Solomon, a fost selectat în competiția „Proxima” a celei de-a 57-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary. Evenimentul va avea loc între 30 iunie și 8 iulie 2023, informează site-ul oficial al evenimentului.

Filmul lui Alexandru Solomon merge pe urmele lui Arsenie Boca, într-un pelerinaj pus în scenă. Pelerinii și regizorul refac miracolele atribuite părintelui, le dezbat și se confesează. Prin ochii credincioșilor, observați şi aleşi de un regizor declarat în dese rânduri ca fiind ateu, filmul surprinde cum se reflectă societatea românească în imaginea acestui om care urmează să fie canonizat, conform Adevărul.

„În miezul frustrărilor noastre, privirea hipnotică a unui călugăr mort de mai bine de trei decenii ne promite o lume mai bună. O lume dezamăgită, care și-a pierdut încrederea în orice, așteaptă de la acest viitor sfânt miracolul unor schimbări care nu s-au mai petrecut. Legenda părintelui Arsenie Boca umple golul lăsat de deziluziile ultimilor 30 de ani. După o viață mai degrabă obișnuită pentru timpurile în care a trăit, Arsenie Boca se bucură de o viață de apoi ieșită din comun, devenind nu numai o figură salvatoare pentru milioane de oameni sau un brand omniprezent, ci și o icoană a timpurilor frământate pe care le trăim”, spune regizorul Alexandru Solomon.

Producătorii filmului sunt Ada Solomon, Diana Caravia, Adrien Chef și Paul Thiltges. Imaginea este semnată de Tudor Platon și Marius Beșu, montajul, de Cătălin Cristuțiu și Sophie Reiter, muzica originală este compusă de Alin Zăbrăuțeanu, în timp ce Andrei Coteț face improvizația handpan și flaut, sunet priză directă, de Mirel Cristea și Marin Cazacu, montajul de sunet e realizat de Dragoș Cătărău, designul de sunet, de Alin Zăbrăuțeanu, mixajul de sunet, de Thomas Bresson, iar editarea dialogului și premix, de Alexandru Dumitru.

„Arsenie. Viața de apoi” este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Film Fund Luxembourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, în colaborare cu Televiziunea Română și cu susținerea Publicis Groupe Media Bucharest, Hollywood Multiplex.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

 1. cand e vorba de a introduce erezia sau alte mizerii in biserica, si ateii devin brusc religiosi. Am intalnit personal astfel de auto-intitulati atei.

 2. Cel mai celebru eretic, după Arie. Dar, ãsta e mai rău, face sincretism religios creștin-hindus-papist-antropozof-parapsiho. Toate într-unu, Zian.

 3. “scris și regizat de Alexandru Solomon”

  haouileou!
  – ce ca’kat a postit prof.dr. Sorin Ili-eshi-u ????

  (sau gunoiu mic de Caranfil,
  nae a lu tudor omonim)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate