ACTUALITATEBBC, material despre cazul copilului de la Suceava. Nimic despre incendiul de...

BBC, material despre cazul copilului de la Suceava. Nimic despre incendiul de la Matei Balș

Sub titlul, „Botezuri România – moartea unui bebeluș de șase săptămâni declanșează chemări la schimbare”, BBC scrie pe larg despre cazul copilului de la Suceava.

Autorul menționează că bebelușul a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost scufundat și că 60.000 de oameni au semnat o petiție pentru a schimba botezul.

Autorul, Stephen McGrath, se întreabă dacă „tragedia poate duce la reformă” și citează o poziție a ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului, în acest sens.

El îl menționează și pe ÎPS Teodosie, despre care spune că a avut o atitudine „beligerantă”, pentru faptul că a spus că nu se vor schimba canoanele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

De asemenea, la final, autorul menționează și faptul că Biserica a fost criticată în timpul crizei corona, pentru că „preoții din orașul Cluj au oferit împărtășanie cu o singură linguriță unui grup mare de credincioși”.

În realitate, atât petiția pentru schimbarea botezului cât și criticile privind administrarea sfintei Împărtășanii au venit din aceeași direcție, lucru pe care autorul omite să-l precizeze, dând de înțeles că aceste proteste la adresa Bisericii ar fi comune societății.

În acest timp, BBC nu a scris nimic despre incendiul de la Matei Balș și nici de protestele de după acest eveniment, soldat la ora acestui articol, cu 14 morți.

Autorul articolului de pe BBC este Stephen McGrath, un jurnalist care contribuie la mai multe publicații din Occident. El a scris despre incendiul de la Matei Balș, dar pentru siteul Euronews.

În articol, singurele persoane oficiale citate sunt Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Pe acesta din urmă îl numește „pro-reformist” și cu un „istoric civic impresionant” . Autorul ignoră complet cele două zile de proteste declanșate de incendiul de la „Matei Balș”, organizate atât în fața Ministerului Sănătății, cât și la locul tragediei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...