vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEPeste 50 de migranți, depistați într-o clădire din Timișoara. Poliția Locală reclamă...

Peste 50 de migranți, depistați într-o clădire din Timișoara. Poliția Locală reclamă că aceștia s-au încălzit punând pe foc parchetul imobilului

Peste 50 de migranți au fost descoperiți într-o casă din Timișoara, alte grupuri din Siria, Afganistan, Pakistan fiind depistate în zona gării, a informat, miercuri, Poliția Locală din Timișoara.

Potrivit sursei citate, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă au intervenit în apropierea Gării de Nord din Timișoara, „unde au existat sesizări că persoane care fac parte din categoria migranților stau în zonă, în grupuri, la diferite ore din zi și din noapte, fac gălăgie, mizerie, fiind predispuși la comiterea unor fapte ilicite și creând disconfort cetățenilor care locuiesc sau trec prin perimetrul respectiv”.

„Într-o primă fază, în fața Gării se afla un grup mai mare de migranți, care, la observarea patrulei, au fugit, fiind surprinși ulterior un număr de șapte dintre ei. La verificarea documentelor s-a stabilit că dețineau acte, fiind înregistrați în evidențe ca solicitanți de azil și provenind din Siria, Afganistan, Pakistan”, se precizează în comunicatul de presă.

Polițiștii locali au trecut imediat la verificarea imobilelor din zonă, fiind cunoscut faptul că se ascund în clădiri părăsite.

Într-o astfel de construcție nelocuită de pe Bdul Republicii au fost depistați nu mai puțin de 53 migranți. Aceștia au fost legitimați, verificați, constatându-se ca au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autoritățile din Șomcuta – Arad, Giurgiu, București, Galați.

„Întrucât persoanele în cauză au scos efectiv parchetul și alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care poate duce la declanșarea unui incendiu și surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz ”Colectiv”, punându-se în pericol vieți omenești, directorul executiv al Poliției Locale Timișoara, Dumitru Domășnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuții gestionarea problemei străinilor și migranților pe teritoriul țării noastre, comisar-șef de poliție Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara și cu comisar sef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, pentru găsirea unor soluții în ceea ce privește persoanele în cauză. Polițiștii locali au rămas la fața locului până la preluarea persoanelor depistate de către reprezentanții Poliției de Frontieră de la fața locului”, se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, reprezentanții instituțiilor nu au răspuns apelului Poliției Locale/

„Deoarece după aproximativ 2 ore de la depistarea persoanelor nu s-a deplasat la fața locului niciun reprezentant al instituțiilor menționate mai sus, polițiștii locali au procedat la escortarea migranților pe peronul Gării de Nord, fiind îndrumați să se deplaseze către centrele care le-au emis documentele de solicitare azil, de pe teritoriul României”, precizează Poliția Locală Timișoara.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE