marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEDeutsche Bank nu se ascunde și vorbește pe față despre nevoia de...

Deutsche Bank nu se ascunde și vorbește pe față despre nevoia de o anumită „dictatură-eco” pentru a atinge „neutralitatea climatică” în UE, până în 2050

Este nevoie de un „anumit grad de dictatură-eco”, a scris cercetătorul și economistul Eric Heymann (foto) de la Banca Germaniei (Deutsche Bank), într-un document de lucru al gigantului financiar, publicat în noiembrie 2020, în plină pandemie.

Deși lumea se confrunta cu o criză medicală, „fără precedent”, cei de la Deutsche Bank se pregăteau pentru a exploata perioada post pandemie.

În documentul intitulat „Rebuild”, economistul Eric Heymann vorbește despre nevoia de schimbare după pandemie, prin introducerea monedei digitale, a taxării celor care lucrează de-acasă dar și prin implementarea de măsuri care să ducă la „neutralitatea climatică”, pe care și-o propune UE în 2050.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La pagina 72 a documentului, autorul notează că „un anumit grad de dictatură – eco va fi necesar”.

Eric Heymann deplânge faptul că oamenii nu iau deciziile de zi cu zi pe baza „considerațiilor climatice” și spune că pentru a atinge acest obiectiv „trebuie să schimbăm comportamentul nostru în aceste arii ale vieții”.

„Asta se întâmplă pentru că încă nu nu există tehnologii adecvate rentabile pentru a ne permite să ne menținem standardele de viață în un mod neutru din punct de vedere al carbonului. La rându-i, asta înseamnă că prețurile folosirii carbonului vor trebui să crească considerabil pentru a-i determina pe oameni să-și schimbe comportamentul. O altă opțiune (sau poate suplimentară) este de a înăspri considerabil legile de reglementare. Știu că „eco-dictatură” este un cuvânt urât. Dar poate că trebuie ne punem întrebarea dacă și în ce măsură putem fi dispuși să acceptăm un fel de ecodictatură (sub formă de lege de reglementare) pentru a trece spre neutralitatea climatică. Iată este un exemplu: Ce ar trebui să facem dacă proprietarii nu vor să-și transforme casele în clădiri cu emisii zero; dacă nu au mijloacele financiare pentru a face acest lucru; dacă a face acest lucru nu este posibil din motive tehnice sau dacă investițiile relaționate nu dau randament?”, a notat Heymann, care scrie și la „The Globalist”.

Documentul integral al Deutsche Bank este aici.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. „Asta se întâmplă pentru că încă nu nu există tehnologii adecvate rentabile pentru a ne permite să ne menținem standardele de viață în un mod neutru din punct de vedere al carbonului.”

    „rentabile” – cuvântul cheie al democrației de piață liberă – așa cum vă spunea ieri și RDWolff.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate