sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEPeste 200 de angajați de la o companie din Franţa vor fi...

Peste 200 de angajați de la o companie din Franţa vor fi înlocuiţi de inteligența artificială

Grupul internațional Onclusive, specializat în monitorizarea presei și în conceperea de reviste de presă, a anunțat că va renunța la peste 200 de angajați în decurs de câteva luni. Aceștia vor fi înlocuiți de inteligența artificială. Acesta e primul plan de disponibilizare de o asemenea amploare din motive legate de dezvoltarea inteligenței artificiale, transmite Le Point.

Dintre cei 383 de angajați ai companiei cu sediul în Courbevoie (Hauts-de-Seine), 217 își vor pierde locul de muncă între ianuarie și iunie 2024, a anunțat conducerea. Este vorba de o „catastrofă umană în devenire”, a declarat pentru Libération unul dintre sindicatele din cadrul companiei. „Unele persoane sunt acolo de douăzeci de ani, iar acestea sunt locuri de muncă foarte specializate”, a adăugat un reprezentant sindical.

Angajații de la Onclusive sunt specializați în redactarea revistelor de presă. Printre clienții lor se numără mai multe companii din CAC 40, precum și ministere și servicii publice franceze. Până în februarie anul trecut, ei au furnizat, de asemenea, conținut pentru Comisia Europeană.

Conducerea grupului își justifică decizia prin necesitatea ca societatea să se reinventeze în fața revoluției inteligenței artificiale.

Într-un studiu publicat în martie 2023, analiștii de la Goldman Sachs au prezis că inteligența artificială generativă ar putea elimina sau reduce conținutul a aproximativ 300 de milioane de locuri de muncă. „Este impresionant și într-adevăr foarte violent”, declară un sindicalist la RTL.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Inteligenta artificiala nu e de fapt nici o inteligenta!!! E un algoritm de lucru, care e mult mai docil decat factorul uman. Aici vor sa ajunga prin eliminarea factorului uman care perturba calitatea decizilor venite de la globalisti. Cei care sunt incantati de algoritmul de lucru artifivial vor fi primii afectati intrucat folosesc algoritmul deja. Sa nu creada ca cineva le da o unealta gratis si ei vor huzurii financiar in timp ce lucreaza mai putin. Prezentarea algoritmului de lucru ca fiind o inteligenta e la fel cu prezentarea intepaturii ca fiind vaccin. Aceeasi reteta globalista! Cascati ochii daca nu vreti sa dati cu capul in zid!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate