vineri, februarie 23, 2024
EDUCAȚIELiga Studenților din Iași îi cere premierului Florin Cîțu să îl demită...

Liga Studenților din Iași îi cere premierului Florin Cîțu să îl demită pe Sorin Cîmpeanu din funcția de Ministru al Educației

Liga Studenților (LS IAȘI) a publicat un comunicat oficial prin care cere premierului Florin Cîțu să îl remanieze pe Sorin Cîmpeanu din funcția de Ministru al Educației, întrucât acesta ar fi o „amenințare la adresa siguranței naționale”.

„Liga Studenților (LS IAȘI) îi solicită premierului Florin Cîțu remanierea lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației, acuzând implicarea acestuia în protejarea plagiatorilor cu funcții înalte prin modificările aduse metodologiei de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), menite să blocheze sesizările noi privind tezele de doctorat plagiate și să amnistieze furtul intelectual.

Cîmpeanu atentează la siguranța națională a României, protejând plagiatul și persoanele care ocupă funcții cheie în baza furtului academic, destabilizând astfel statul de drept și compromițând interesele României și ale cetățenilor ei.”, scrie, în introducere, Liga Studenților din Iași.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Aceștia susțin că actualul ministru al Educației susține plagiatorii, fiind autorul Ordonanței de Urgență 94/2014, care permite plagiatorilor să „renunțe benevol”, la cerere, la titlul de doctor, pentru a evita o rușinoasă retragere a acestuia și constatarea oficială a plagiatului din teza de doctorat.

„Organizația face apel la mediul academic românesc și la societatea civilă din România să realizeze toate demersurile necesare pentru a evita compromiterea luptei împotriva plagiatorilor cu funcții și grade înalte și a fabricilor de diplome, solicitând de asemenea explicații oficiale din partea Administrației Prezidențiale și a consilierului de stat Ligia Deca pentru decorarea lui Cîmpeanu de către Președintele României Klaus Iohannis.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a propus o serie de modificări machiavelice la metodologia CNATDCU – organismul care analizează tezele de doctorat – prin care se creează un mecanism de evitare a unei decizii definitive de plagiat, prin îngrădirea drepturilor persoanelor care realizează sesizări, limitarea materialelor care pot fi analizate și asumarea unei „autorități de lucru judecat” în cazul tezelor care au fost deja analizate, precum și prin utilizarea eronată a softurilor anti-plagiat. (…)

Sorin Cîmpeanu este autorul celebrei OUG 94/2014, dată cu dedicație pentru Victor Ponta, care permite plagiatorilor să „renunțe benevol”, la cerere, la titlul de doctor, pentru a evita o rușinoasă retragere a acestuia și constatarea oficială a plagiatului din teza de doctorat. Acesta a fost implicat și anterior, ca membru al CNATDCU în „albirea” fostului prim-ministru.

Tot Cîmpeanu este cel care a acoperit plagiatul din teza lui Gabriel Oprea, prin intermediul Consiliului Național de Etică, fiind cunoscute relațiile dintre cei doi prin intermediul controversatei Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN) fondată de Oprea, care adună diverse persoane cu funcții politice importante sau cadre din academiile militare, despre care s-a arătat în mod public că au tezele de doctorat plagiate sau diverse probleme de integritate academică.”, argumentează studenții din Iași.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, aceștia precizează că Sorin Cîmpeanu nu și-a făcut publică lista de lucrări științifice, „ceea ce ridică mari suspiciuni cu privire la valoarea și integritatea sa academică”.

LS Iași aduce în discuție și faptul că, potrivit unor surse, actualul ministru al Educației ar întreține o relație amoroasă cu Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației.

„Între timp, în mass-media au apărut informații legate de relația amoroasă a acestuia cu Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației, căreia i-ar fi pus la dispoziție o mașină a USAMV București pentru interese personale. Fapta a ajuns în atenția procurorilor Parchetului General.

Astfel, se explică avizul negativ dat CNATDCU de Direcția Juridică a Ministerului și semnat de Ioana Lazăr în cazul procedurii de analiză a tezei lui Codruț Olaru, precum și poziția procesuală a Ministerului în dosarul intentat de Olaru prin care acesta solicită suspendarea procedurilor de verificare a tezei sale.

Din punct de vedere politic, Cîmpeanu a trecut de la susținător înfocat al reformei PSD în educație și membru marcant ALDE, la a fi gratulat de către PNL și Ludovic Orban care l-a numit „garanția implementării programului România Educată”. În toată cariera sa politică, actualul ministru al Educației a făcut uz de poziția sa de președinte a Consiliului Național al Rectorilor (CNR), structură pe care o conduce din 2013 și pe care a instrumentat-o întotdeauna din punct de vedere politic.”, a precizat Liga.

Matei Pieca, purtătorul de cuvânt al Ligii Studenților din Iași, a declarat că menținerea lui Sorin Cîmpeanu în funcția de ministru al Educației „reprezintă un atentat grav la adresa siguranței naționale a României”.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Sorin Cîmpeanu este cunoscut pentru traseismul său politic și pentru faptul că reprezintă interesele extra-partidice ale cercurilor de persoane cu funcții și interese înalte, dar cu grave probleme de integritate academică.

Pe bună dreptate, nu doar implicarea sa în protejarea plagiatorilor cu gulere albe, ci chiar menținerea acestuia în funcția de ministru al Educației reprezintă un atentat grav la adresa siguranței naționale a României, dând astfel gir unor personaje necalificate academic și profesional să ocupe funcții din care iau decizii importante care ne afectează viața și care afectează viitorul întregii țări.”, a spus Matei Pieca.

Silvian-Emanuel Man, președintele de onoare al Ligii, a declarat că actualul ministru „periclitează standardele de calitate în învățământul superior”.

„În trecut Cîmpeanu s-a utilizat de problemele ridicate de Liga Studenților pentru reglări de conturi în cadrul Consiliului Național al Rectorilor (CNR), însă evită de când este ministru orice interacțiune cu organizația noastră, construindu-și o castă de reprezentanți agreați ai studenților cu care se întâlnește la Minister, ademeniți de mirajul puterii și diverse fonduri pentru proiecte și tabere. România Educată este de fapt România plagiată!

Cîmpeanu periclitează în momentul de față standardele de calitate în învățământul superior și statutul normelor de etică și deontologie în cercetarea academică, punând în pericol integritatea sistemul universitar românesc.”, a precizat Silvian Man.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. ma bucur sa vad ca tinerii sunt mai deschisi la minte si gandesc mai mult decat parte din generatia mea, crescuti in dictatura. din pacate se pare ca putini dintre noi – generatia mea – au fost traumatizati de dictatura, in ultimii ani ridicandu-se tot mai multe voci (habar n-am cat or fi furat sau turnat parintii acestor indivizi de ei isi amintesc totul in “bine”) care spun ca “eraaa foooarte bineee pe vremea” monstrului….(???) eu imi amintesc asa: mama muncea de rupea, traind la oras nu aveam surse de hrana. vara era bine, dar iarna hrana era putina si proasta. mama nu avea timp sa stea la cozile pe patru randuri ale dictatorului. in camera aveam 13 grade iarna ! lipsurile erau foarte mari. scoala se facea, dar iarna inghetai in clasa. apoi munca fortata. nu munceai faceai puscarie. dupa ora 10 daca te prindeau pe strada si nu munceai sau erai inregimentat erai dus la sectie. si tot asa. dictatura coreea de nord. tovarasul era un mare admirator al chinei. asa cum astazi politrucii si securistii sunt impartiti intre neo-nazszistii merkelieni si tatucii oligarhi chinezi. iubitori de dictaturi. avem politicieni care iubesc ROMANIA MARE? CARE IUBESC POPORUL ROMAN, LIBERTATEA SI SUVERANITATEA ROMANIEI? ESTE TIMPUL SA FIM UNITI! altfel istoria se va repeta, iar in urma acestui razboi hibrid, riscam sa intram intr-o sictatura mai crancena decat a fost cea ceausista. si da, atunci o sa vedem dictatura monstrului o “lume mai buna”, probabil…. NU POTI ALEGE INTRE DICTATURI! AICI AM AJUNS?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE