ȘTIRIKlaus Iohannis anunță, la New York, că va participa la congresul PNL:...

Klaus Iohannis anunță, la New York, că va participa la congresul PNL: Îl încurajez pe Florin că continue și să nu se teamă. Cine mai înțelege reacțiile lui Ludovic?

Președintele României, Klaus Iohannis, aflat la New York, în cadrul Adunării Generale a ONU, a anunțat marți că va participa la congresul Partidului Național Liberal și îl susține pe actualul premier, Florin Cîțu, pentru a prelua șefia partidului, informează Agerpres.

Acesta a spus despre actuala criză guvernamentală că se va concluziona odată cu finalizarea congreselor interne ale PNL și USR-PLUS.

„Îl încurajez pe Florin să continue și să nu se teamă și pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîțu nu are motive să demisioneze sau să fie demis.”, a spus șeful statului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, deși președintele a menționat că mai ține legătura cu actualul șef al PNL, Ludovic Orban, a ținut să critice atitudinea sa din ultima perioadă.

„Dar cine mai înțelege reacțiile lui Ludovic?”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a spus că este „o implicare nepermisă” a lui Iohannis în viața politică.

„Anunțul făcut de la New York, de la ONU, unde domnul președinte s-a dus să rezolve situația din golf, nu? Iarăși o implicare nepermisă pentru un președinte în viața politică. (…)

Este nepermisă oricărui președinte de stat o implicare pentru susținerea unui partid. E un lucru pe care îl face, de altfel, de 7 ani, de când e președinte. Un mesaj în ceea ce privește IMM-urile mă așteptam să dea la New York, că a discutat cu partenerul strategic în ceea ce privește prețurile energiei și au găsit niște soluții.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Nu am văzut în atribuțiile președintelui în Constituție să susții sau să faci campanie pentru un partid politic. Am auzit câteodată în discursul lui Cîţu și mai e domnul europarlamentar cu batistuță, Rareş Bogdan, am auzit că are nu știu ce parteneriate cu președintele – și unul, și altul.

Nu ar vrea să iasă, ori președintele, ori politicienii, domnul Rareș Bogdan, să ne detalieze ce parteneriat are el cu președintele? Cum un membru de partid al unui anumit partid are parteneriat cu președintele? Sau președintele cu PNL, doar cu PNL? Să vedem și noi, suntem în matca constituțională sau nu?”, a spus Marcel Ciolacu.

Totuși, șeful PSD a spus că nu intenționează să înceapă demersuri pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Asta ne-ar mai trebui, după ce avem o criză economică, una sanitară care e departe de a fi trecut, avem o criză politică, acum să mergem și pe suspendarea unui președinte. Cred că e prematură discuția.

De obicei, când inițiezi astfel de lucruri, te aștepţi să treacă de Parlament. În acest moment, PSD e în Opoziție, nu are majoritatea să treacă un astfel de proiect.”, a afirmat Marcel Ciolacu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...