marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEPatriarhul Daniel: Oprirea credincioşilor care nu locuiesc în Iaşi să se închine...

Patriarhul Daniel: Oprirea credincioşilor care nu locuiesc în Iaşi să se închine la racla Sfintei Parascheva, ceva nemaiîntâlnit în istorie

Oprirea credincioşilor care nu locuiesc în Iaşi să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva este “ceva nemaiîntâlnit în istorie”, a spus, miercuri, Patriarhul Daniel, informează Basilica.ro.

Potrivit sursei citate, Patriarhul Daniel a participat miercuri la Sfânta Liturghie în Paraclisul Sf. Gheorghe al Reședinței Patriarhale, care are și hramul sfintei Parascheva.

„S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie”, a spus Părintele Patriarh. „Au fost opriți să vină la sărbătoarea ei credincioșii care nu locuiesc în municipiul Iași. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul, sau se dă voie să se închine doar ieșenilor la racla sfintei, nu și credincioșilor din țară”, a menționat Patriarhul Daniel.

Părintele Patriarh a deplâns restricțiile excesive impuse pelerinajului de la Iași și a cerut sporirea rugăciunii, pentru ca sfânta să ne izbăvească de pandemie.

„Tocmai pentru că există această restricție, trebuie să intensificăm rugăciunile noastre către Sfânta Cuvioasă Parascheva, să ne ajute, să ne izbăvească de molima aceasta, de pandemie, și să ne dăruiască bucuria de a retrăi sărbătoarea pomenirii ei în toată frumusețea și plinătatea ei”, a îndemnat Părintele Patriarh Daniel în încheierea cuvântului său.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE