ACTUALITATENathalie Becquart este prima femeie numită în funcția de de subsecretar al...

Nathalie Becquart este prima femeie numită în funcția de de subsecretar al Sinodului Episcopal, din istoria Bisericii Catolice

Sâmbătă, 6 februarie, Papa Francisc a instituit în funcții doi noi subsecretari ai Sinodului Episcopal, cu scopul de a-l asista pe cardinalul de Malta Mario Grech. Astfel, alături de Luis Marin de San Martin a fost numită și călugărița de origine franceză Nathalie Becquart, devenită astfel prima femeie care a deținut vreodată această poziție.

Aflată în Congregaţia Xavieres încă din anul 1995, aceasta a fost numită consultant al Sinodului în 2019, iar în urma numirii sale ca subsecretar al Sinodului, aceasta a declarat faptul că este foarte impresionată de atitudinea Papei Francisc și că este onorată să servească Biserica Universală, după cum notează Vatican News.

De asemenea, ea a adăugat faptul că „acest moment semnifică un gest de încredere față de prezența femeilor în Biserică”, precum și un pas înainte spre „conlucrarea femeilor alături de bărbați pentru un scop comun, în folosul întregii lumi”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Acest moment fără precedent marchează și consolidarea treptată a misiunii asumate de către Papa Francisc de a schimba Biserica Catolică.

În urmă cu mai puțin de o lună, Papa a schimbat legea Bisericii Catolice pentru a le permite femeilor să slujească la altar, deși decretul sublinia că preoția se va adresa în continuare numai bărbaților.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate