marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEPână și cel mai cuminte elev al UE s-a supărat și acuză...

Până și cel mai cuminte elev al UE s-a supărat și acuză „abordările ultrabirocratice” ale Comisiei Europene. Klaus Iohannis: Am făcut sacrificii imense pentru exporturile de cereale din Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat modul în care Comisia Europeană a decis să împartă compensațiile pentru fermierii afectați de importurile din Ucraina.

El a precizat că i se pare „ciudat” ca oficialii Comisiei Europene să nu negocieze nimic cu țările afectate și să folosească formule birocratice. El a amintit CE că România a făcut „sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina spre piețele lumii”.

„Ministerul Agriculturii livrează date Comisiei Europene. Comisia Europeană operează o formulă de calcul fără să negocieze cu nimeni și acordă anumite ajutoare. Este posibil ca datele furnizate de minister să nu fi fost gândite profund. Nu le-am văzut, nu pot să le comentez.

Mi se pare foarte ciudat ca la Comisie, pe aceste spețe, să nu se negocieze nimic, ci să se folosească formule. Aceste lucruri nu pot fi rezolvate după părerea mea ‘contabilicește’. Sunt chestiuni complicate, Comisia Europeană trebuia să țină cont de faptul că noi am făcut sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina spre piețele lumii.

Nu au făcut-o, nu știu de ce nu au făcut-o, dar vom afla și vom afla. Este regretabil că astfel de abordări ultrabirocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei”, a comentat Klaus Iohannis.

Reacția președintelui, cunoscut pentru faptul că niciodată nu pune la îndoială sau critică deciziile liderilor de la Bruxelles, vine după ce Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a numit „derizorii” compensațiile pe care CE a decis să le acorde fermierilor români.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate