ACTUALITATEOmul din spatele Prima TV critică introducerea certificatului verde și „campania de...

Omul din spatele Prima TV critică introducerea certificatului verde și „campania de panică din ultimele zile”: Nu, nu au voie sa ne ia drepturile si libertățile prin OUG, ci doar prin lege votată în Parlament

Tot mai multe voci apar în spațiul public, care critică neconstituționalitatea adoptării certificatului verde prin Ordonanță de Urgență a Guvernului (OUG), în loc să fie rodul unei dezbateri parlamentare.

Este vorba despre Orlando Nicoară, omul care coordonează Prima TV și o voce foarte cunoscută în peisajul media românesc.

El a scris o postare pe facebook despre imunitatea pe care ți-o conferă vaccinul, în contextul în care acesta a primit serul. La final, Nicoară a abordat, într-o manieră categorică, problema certificatului verde.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

În text, el a denunțat și „campania de panică” din ultimele zile.

„M-am vaccinat azi cu prima doză de Modernă. „Măsurați” acum două săptămâni, anticorpii de la boală mi-au crescut față de aprilie, iar numărul e mai mare decât al unor colegi dublu vaccinați cu AstraZeneca sau Pfizer. M-aș fi vaccinat oricum luna viitoare pentru că, optimist cum sunt, am dat skip vacanței de vara pt una de iarnă mai lungă. Iar dacă nu treceam prin boală m-aș fi vaccinat din primăvară.

Au mai rămas doi colegi, din cei care mergem la birou, nevaccinați. Unul dintre ei a trecut prin boală. În afară de mișto-urile de rigoare, nimeni nu a pus și nu va pune vreo presiune pe ei să se vaccineze. Decizia e una personală și fiecare răspunde pt deciziile și acțiunile lui. Și își calculează riscul la care se expune.

Cunosc mulți oameni care au trecut prin boală și au ales să nu se vaccineze. Cunosc și oameni care nu au trecut prin boală și nu s-au vaccinat. Nu o anunță public pentru că deja e o mega isterie și riscă să fie puși la colț. Eu îi iubesc și îi respect la fel de mult, indiferent dacă se vor vaccina sau nu. Nu așa vom crește rată de vaccinare, tratându-i superior pe nevaccinați și spunându-le cât de proști sunt. Dar campania de panică din aceste zile s-ar putea să funcționeze. Vom vedea.

Vaccinul nu te face imun 100%. Nici măcar la deces deși așa a fost marketat, cu 100% protecție împotriva decesului. Luna trecută, în Israel, pe un raport, 40% dintre cei decedați erau vaccinați. Ori respectivii nu au decedat de Covid, ori protecția 100% la deces nu există. Nu asta e discuția acum dar la un moment dat va trebui să aflăm care e adevărul. Important e să înțelegem ce fel de protecție primim cu vaccinul.

Vaccinul nu te face imun 100% dar te protejează într-un procent ridicat, te ajută să treci mai ușor prin boală, te ajută să nu-l transmiți mai departe la fel de ușor că nevaccinatii. Și te ajută să nu ajungi la Terapie Intensivă.

Păstrați regulile și aveți grijă de voi și de cei apropiați.
PS. Nu, nu au voie să ne ia drepturile și libertățile prin OUG, ci doar prin lege votată în Parlament”, a scris Nicoară.

Și președintele CNCD, Csaba Astalosz, a spus că nu există bază legală pentru introducerea certificatului verde.

Faptul că astfel de măsuri nu se pot adopta prin OUG a fost subliniat și de fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Nici macar prim lege votata de aia veam CCR si avocatul poporului, separarea puterilor in stat este cel mai important lucru intr-o democratie. Leagea nu apartine cui este la guvernare ci constitutiei mecanismelor de control si daca vreti satului paralel oblic si tangential sau cum vreti sa ii spuneti.
    Legea nu poate fii dupa cum spunea un Stefanescu ptr. ca pot nu poti si puteti sa va dati cu curu de pamaint cit vreti , EU au avut un Hitler si un Musolini nu mai vrea si cu asta basta.

  2. M-am liniștit aflând că nu au voie să ne ia drepturile și libertățile prin OUG, ci doar prin lege votată în Parlament. Nu-i ca și cum în Parlament s-ar putea vota și legi foarte proaste, de către diverși pe care nu îi cunoști, cu care nu ți-ar rămâne decât să te resemnezi pentru că altfel ar însemna desconsiderarea vițelului de aur, democrația, și, evident, trecerea ta în tabăra necivilizaților anarhici.

    La cât mai multe astfel de voci împăciuitoare, e bine de știut că înțeleg și ei adevărata miză și nu doar aruncă așa cu cuvinte goale care lasă impresia că se opun unei ordini prestabilite. Aștept când evoluează lucrurile (în rău) să ne îndemne smeriți și la proteste pașnice, la dialog, la înființarea unei comisie a unui comitet a unei comisii care să analizeze atent și să înainteze un memorandum etc.

  3. Toti ,absolut toti care se exprima in spatiul public ,politicieni,presa ,intelectuali,puzderia de asistati de toate categoriile ai banului public sunt cumparati sau cand boii muscau adanc momelile ce li se dadeau pe la nas li se faceau dosare cu care sunt santajati acum.Poporul roman traieste cea mai neagra perioada de cand exista si contribuie din greu la propria extinctie.Se mai gasesc unii ,precum acest domn ,pe care ii ia gura pe dinainte posibil din disperare.Fiecare om care se vaccineaza,este total liber sa o faca,da o mana de ajutor satanei care impresureaza lumea.Regretele sunt tardive.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...