ACTUALITATERecomandări pentru noua administrație a SUA: Joe Biden și Angela Merkel ar...

Recomandări pentru noua administrație a SUA: Joe Biden și Angela Merkel ar trebui să preseze statele din UE care n-au recunoscut Kosovo, s-o facă. Unul dintre acestea este România

Marți au avut loc audieri în Comitetul pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților al SUA, acolo unde diferiți experți au participat pentru a-și oferi sfaturile noii administrații Biden, informează publicația Avaz.ba.

Printre cei invitați să vorbească s-au numărat fostul Secretar de Stat al SUA, Madeleine Albright, Profesorul Daniel Serwer de la Universitatea John Hopkins și analistul Janusz Bugajski.

Printre recomandările lui Daniel Serwer se numără întărirea statalității Kosovo, provincie care s-a rupt de Serbia și și-a declarat independența în 2008. Acest pas a fost sprijinit masiv de administrația democrată a lui Bill Clinton, colegul de partid al lui Joe Biden.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Una dintre măsurile pe care le recomandă Serwer este aceea ca viitorul președinte Biden și cancelarul german Angela Merkel să preseze statele UE care nu au recunoscut Kosovo, s-o facă. Cel mai târziu fiind momentul în care Serbia însăși ar face-o.

Unul dintre aceste state este și România.

„Principalul obiectiv al SUA pentru dialog (Serbia – Kosovo, n.r.) este recunoașterea reciprocă și schimbul de ambasadori. Președintele Biden și Cancelarul Merkel ar trebui să facă acest obiectiv explicit și să preseze membri EU care nu au recunoscut să declare că o vor face cel mai târziu atunci când o va face și Serbia”, a spus Daniel Serwer în audierile din Camera Reprezentanților.

România nu a recunoscut Kosovo de teama stabilirii unui precedent internațional. Serbia nu recunoaște independența Kosovo, dar a început un dialog despre funcționarea practică a relațiilor dintre cele două părți.

Independența Kosovo a fost recunoscută de mai puțin din țările lumii și această entitate nu a fost primită în majoritatea organismelor internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite