sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATERecomandări pentru noua administrație a SUA: Joe Biden și Angela Merkel ar...

Recomandări pentru noua administrație a SUA: Joe Biden și Angela Merkel ar trebui să preseze statele din UE care n-au recunoscut Kosovo, s-o facă. Unul dintre acestea este România

Marți au avut loc audieri în Comitetul pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților al SUA, acolo unde diferiți experți au participat pentru a-și oferi sfaturile noii administrații Biden, informează publicația Avaz.ba.

Printre cei invitați să vorbească s-au numărat fostul Secretar de Stat al SUA, Madeleine Albright, Profesorul Daniel Serwer de la Universitatea John Hopkins și analistul Janusz Bugajski.

Printre recomandările lui Daniel Serwer se numără întărirea statalității Kosovo, provincie care s-a rupt de Serbia și și-a declarat independența în 2008. Acest pas a fost sprijinit masiv de administrația democrată a lui Bill Clinton, colegul de partid al lui Joe Biden.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Una dintre măsurile pe care le recomandă Serwer este aceea ca viitorul președinte Biden și cancelarul german Angela Merkel să preseze statele UE care nu au recunoscut Kosovo, s-o facă. Cel mai târziu fiind momentul în care Serbia însăși ar face-o.

Unul dintre aceste state este și România.

„Principalul obiectiv al SUA pentru dialog (Serbia – Kosovo, n.r.) este recunoașterea reciprocă și schimbul de ambasadori. Președintele Biden și Cancelarul Merkel ar trebui să facă acest obiectiv explicit și să preseze membri EU care nu au recunoscut să declare că o vor face cel mai târziu atunci când o va face și Serbia”, a spus Daniel Serwer în audierile din Camera Reprezentanților.

România nu a recunoscut Kosovo de teama stabilirii unui precedent internațional. Serbia nu recunoaște independența Kosovo, dar a început un dialog despre funcționarea practică a relațiilor dintre cele două părți.

Independența Kosovo a fost recunoscută de mai puțin din țările lumii și această entitate nu a fost primită în majoritatea organismelor internaționale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE