ACTUALITATEOMS confirmă existența unei legături „probabile” între problemele cardiace şi anumite vaccinuri...

OMS confirmă existența unei legături „probabile” între problemele cardiace şi anumite vaccinuri anti-Covid 19

Există o legătură „probabilă” între cazurile de inflamaţie cardiacă şi vaccinurile ARN messenger anti-Covid, dar beneficiile acestor seruri depăşesc riscurile, a declarat OMS vineri (9 iulie), confirmând expertiza americană, informează agenția Mediafax.

Experţi din Comitetul consultativ global al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru siguranţa vaccinurilor au spus că au fost raportate cazuri de miocardită, inflamaţie a muşchiului cardiac şi pericardită, o inflamaţie a membranei care înconjoară inima, în mai multe ţări, în special în Statele Unite.

„Cazurile raportate au apărut, în general, în zilele următoare vaccinării, mai frecvent la bărbaţii tineri şi mai des după a doua doză de vaccinuri ARN mesager împotriva Covid-19”, au indicat aceştia.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

După examinarea informaţiilor disponibile până în prezent, experţii OMS concluzionează că „datele actuale sugerează o legătură cauzală probabilă între vaccinurile împotriva miocarditei şi ARN mesager”.

„Beneficiile vaccinurilor ARN mesager depăşesc riscurile în reducerea spitalizărilor şi a deceselor cauzate de infecţiile cu Covid-19,” subliniază experţii.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media

Experţii OMS indică, de asemenea, că datele disponibile sugerează că evoluţia imediată a miocarditei şi pericarditei după vaccinare este, în general, uşoară şi răspunde la tratament.

„Este în curs de urmărire pentru a determina efectele pe termen lung”, precizează aceştia.

Experţii OMS vor continua să evalueze situaţia pentru a-şi actualiza recomandările.

Pe 23 iunie, autorităţile sanitare din SUA au indicat deja că există o legătură „probabilă” între vaccinurile Covid-19 de la Pfizer şi Moderna – vaccinuri ARN mesager – şi cazuri rare de inflamaţie cardiacă la adolescenţi şi adulţi tineri, dar beneficiile acestor remedii depăşesc cu mult riscurile.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media

Potrivit OMS, Comitetul de evaluare a riscurilor de farmacovigilenţă al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a examinat, în cadrul reuniunii din perioada 5 – 8 iulie, cele mai recente date din Europa şi a confirmat existenţa unei relaţii de cauzalitate plauzibilă între miocardita şi vaccinurile ARN mesager.

Primele cazuri de miocardită au fost raportate în Israel, unde campania de imunizare a fost mai rapidă decât în ​​majoritatea ţărilor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...