ACTUALITATE Inima Marii Uniri bate online în acest an. La Alba Iulia, evenimentele...

Inima Marii Uniri bate online în acest an. La Alba Iulia, evenimentele dedicate Zilei Naţionale se organizează fără public

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României la Alba Iulia vor fi transmise online, ele neavând loc cu public, au anunțat, vineri, autoritățile locale, transmite Agerpres.

Inimile românilor vor bate de 1 Decembrie, oriunde s-ar afla ei, pentru Alba Iulia, a spus Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, care a subliniat că orașul va fi totuși pregătit pentru sărbătoare.

„Vom avea evenimente organizate aproape zilnic, vor fi transmise online, astfel încât să respectăm regulile impuse de pandemie”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel.

Potrivit sursei citate, programul Zilei de 1 Decembrie va debuta la Alba Iulia cu o masă rotundă găzduită de Sala Unirii, urmată de un Te-deum la Catedrala Reîntregirii.

De la 13,30 va fi lansată, tot la Sala Unirii, „Ruta Unităţii Naţionale 1848-1912-1922”, expoziţie care este deschisă publicului până la sfârşitul anului.

Nu va lipsi din program ceremonia militară dedicată Zilei Naţionale a României de la Monumentul Unirii. Va avea loc şi un spectacol folcloric, transmis live, intitulat „Cânt şi suflet românesc”.

Tot la Sala Unirii, de la ora 17, va fi o lansare de carte, „1 Decembrie 1918”, de Tudor Roşu, moment urmat la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” de povestea fotografiilor Unirii, realizate de Samoilă Mârza.

Seara se va încheia cu o altă transmisiune live, concertul omagial „Simfonic România 2020”, un recital al Orchestrei de Cameră a Judeţului Alba.

Până de 1 Decembrie vor avea loc zilnic o serie de evenimente culturale, toate transmise online.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate