miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEInima Marii Uniri bate online în acest an. La Alba Iulia, evenimentele...

Inima Marii Uniri bate online în acest an. La Alba Iulia, evenimentele dedicate Zilei Naţionale se organizează fără public

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României la Alba Iulia vor fi transmise online, ele neavând loc cu public, au anunțat, vineri, autoritățile locale, transmite Agerpres.

Inimile românilor vor bate de 1 Decembrie, oriunde s-ar afla ei, pentru Alba Iulia, a spus Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, care a subliniat că orașul va fi totuși pregătit pentru sărbătoare.

“Vom avea evenimente organizate aproape zilnic, vor fi transmise online, astfel încât să respectăm regulile impuse de pandemie”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel.

Potrivit sursei citate, programul Zilei de 1 Decembrie va debuta la Alba Iulia cu o masă rotundă găzduită de Sala Unirii, urmată de un Te-deum la Catedrala Reîntregirii.

De la 13,30 va fi lansată, tot la Sala Unirii, “Ruta Unităţii Naţionale 1848-1912-1922”, expoziţie care este deschisă publicului până la sfârşitul anului.

Nu va lipsi din program ceremonia militară dedicată Zilei Naţionale a României de la Monumentul Unirii. Va avea loc şi un spectacol folcloric, transmis live, intitulat “Cânt şi suflet românesc”.

Tot la Sala Unirii, de la ora 17, va fi o lansare de carte, “1 Decembrie 1918”, de Tudor Roşu, moment urmat la Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” de povestea fotografiilor Unirii, realizate de Samoilă Mârza.

Seara se va încheia cu o altă transmisiune live, concertul omagial “Simfonic România 2020”, un recital al Orchestrei de Cameră a Judeţului Alba.

Până de 1 Decembrie vor avea loc zilnic o serie de evenimente culturale, toate transmise online.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE