ACTUALITATEInima Marii Uniri bate online în acest an. La Alba Iulia, evenimentele...

Inima Marii Uniri bate online în acest an. La Alba Iulia, evenimentele dedicate Zilei Naţionale se organizează fără public

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României la Alba Iulia vor fi transmise online, ele neavând loc cu public, au anunțat, vineri, autoritățile locale, transmite Agerpres.

Inimile românilor vor bate de 1 Decembrie, oriunde s-ar afla ei, pentru Alba Iulia, a spus Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, care a subliniat că orașul va fi totuși pregătit pentru sărbătoare.

„Vom avea evenimente organizate aproape zilnic, vor fi transmise online, astfel încât să respectăm regulile impuse de pandemie”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel.

Potrivit sursei citate, programul Zilei de 1 Decembrie va debuta la Alba Iulia cu o masă rotundă găzduită de Sala Unirii, urmată de un Te-deum la Catedrala Reîntregirii.

De la 13,30 va fi lansată, tot la Sala Unirii, „Ruta Unităţii Naţionale 1848-1912-1922”, expoziţie care este deschisă publicului până la sfârşitul anului.

Nu va lipsi din program ceremonia militară dedicată Zilei Naţionale a României de la Monumentul Unirii. Va avea loc şi un spectacol folcloric, transmis live, intitulat „Cânt şi suflet românesc”.

Tot la Sala Unirii, de la ora 17, va fi o lansare de carte, „1 Decembrie 1918”, de Tudor Roşu, moment urmat la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” de povestea fotografiilor Unirii, realizate de Samoilă Mârza.

Seara se va încheia cu o altă transmisiune live, concertul omagial „Simfonic România 2020”, un recital al Orchestrei de Cameră a Judeţului Alba.

Până de 1 Decembrie vor avea loc zilnic o serie de evenimente culturale, toate transmise online.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...