ACTUALITATEOlanda | A doua noapte de proteste violente anti-restricții. La Haga, incendii...

Olanda | A doua noapte de proteste violente anti-restricții. La Haga, incendii și distrugeri au zguduit orașul: zeci de arestări VIDEO

Protestele împotriva celor mai proaspete restricții impuse de Guvernul Olandei au zguduit Haga, chiar orașul unde își află sediul executivul condus de Mark Rutte.

Autoritățile olandeze au folosit tunuri de apă, câini și ofițeri călare pentru a opri revoltele tinerilor, care au incendiat diverse obiecte și au folosit focuri de artificii în cadrul manifestațiilor.

Sunt cele mai grave proteste de după cele din ianuarie, când o carantină totală a dus la o revoltă larg răspândită în țară și la peste 500 de arestări.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Manifestațiile violente au început vineri seara la Rotterdam. Polițiștii au fost nevoiți să deschidă focul asupra mulțimii. Primarul orașului a declarat că protestele s-au transformat într-o „orgie de violență”.

Trei persoane despre care se crede că ar fi fost lovite de gloanțe forțelor de ordine sunt internate în prezent, se arată într-un comunicat al autorităților, scrie Reuters.

Protestele au fost declanșate de revolta față de planurile guvernamentale de a restricționa utilizarea unui certificat verde COVID-19 la persoanele care fie au trecut prin boală, fie s-au fost vaccinat, excluzându-i pe cei cu un rezultat negativ al testului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Unele dintre cele mai grave confruntări de sâmbătă seara au fost la Haga, unde cinci ofițeri au fost răniți, dintre care unul grav, se arată într-un comunicat al poliției. Oamenii legii au arestat șapte persoane, pe una dintre ele după ce a aruncat o piatră în parbrizul unei ambulanțe care trecea.

Alte 13 arestări au fost raportate de autorități în două orașe din provincia sudică Limburg, în timp ce tulburări au fost raportate și în provincia nordică Flevoland. Opt persoane au fost reținute și în orașul Urk.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Indoielile si scepticismul oamenilor, chiar si unele conspiratii sunt indreptatite. Intr-o democratie ce o vrei transparenta, nu poti secretiza 55 de ani datele vaccinului Pfizer.
    link: http://www.mediaite.com/news/critics-outraged-by-fda-request-to-hide-pfizer-vaccine-data-for-55-years/
    Nu poti sa o tii tot cu retorica vaccinului si stigmatizarea, discriminarea nevaccinatilor cand o publicatie ca The Lancet te contrazice, decat daca ai interese ascunse.
    link: http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02243-1/fulltext

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...