OPINIINu v-ar fi rușine?

Nu v-ar fi rușine?

Recent au apărut, parcă de nicăieri, voci care face tot posibilul să convingă opinia publică de faptul că-n România ar fi apărut un „curent antisemit, xenofob”. Care ar fi dovezile? Faptul că un senator AUR a vorbit în Parlament despre Mircea Vulcănescu (elogiat ieri inclusiv de unii care azi îl acuză!), faptul că la Pitești s-a scandat, în timpul protestelor anti-restricții, „Afară cu ungurii din țară” și că Maia Morgenstern, Managerul Teatrului Evreiesc de Stat, a primit un e-mail amenințător. Ah, și mai nou la Iași s-a ridicat o statuie a poetului Octavian Goga, poeziile căruia se învață la școală de zeci de ani.

Aceste acțiuni, care se pot număra pe degetele unei singure mâini, constituie, în opinia unei jurnaliste de la Radio Europa Liberă, plătită din banii contribuabililor americani, dovada că „În ultima perioadă în România a crescut numărul gesturilor și declarațiilor de glorificare a fascismului, antisemitismului, a celor responsabili pentru Holocaust”.

Iar un deputat PNL, numit după alegeri „Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei” ne anunță că avem în Parlament „un partid de factură neofascistă a culminat cu acțiuni fără precedent în ultimii douăzeci de ani”.

Nu este greu de observat că acei care fac valuri vin dintr-o singură direcție: gruparea Președintelui Klaus Iohannis. Zic grupare și nu partid, pentru că este vorba despre acel grup de interese, transpartinic și susținut din străinătate, care l-a propulsat în fruntea țării.

Aceeași grupare care promova, cu ajutorul serviciului de informații condus atunci de George Maior, o lege care să combată…legionarismul. Mulți s-au întrebat la ce folosea acea lege, atunci, când nu mai existau legionari în România.

Să nu uităm că legea a fost adoptată cu un an înainte de alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA, ceea ce dovedește că serviciile prognozează bine și gândesc mutările cu ani înainte. Căci ce lege vrea să folosească dl Muraru împotriva lui Sorin Lavric? Ați ghicit: legea anti-legionară din 2015! Dacă nici această cronologie nu demonstrează premeditare, atunci nu știu ce-o mai face. Nu putem combate naționalismul cu argumente? Atunci îl facem antisemit din pix și gata!

Chiar așa, dacă atacul împotriva Maiei Morgenstern a fost așa de violent și exponent al xenofobiei românilor, de ce nu ni se prezintă identitatea celui care este vinovat? Să vedem și noi cum arată monștrii care pot scrie asemenea grozăvii. De ce este ținut ascuns? Ne-amintim că, mai deunăzi, corupții erau scoși prin fața presei, cu cătușe, ca să-i vadă copiii și familiile lor. Antisemitismul este infinit mai grav: de ce nu-l vedem pe acest individ periculos? De ce nu știm cum îl cheamă, de unde este?

Cumva pentru că profilul său nu se potrivește cu narativa care trebuie promovată despre identitatea lui?

Ceea ce încearcă acum gruparea din jurul președintelui Iohannis este de o gravitate extremă. A acredita ideea că în România există un electorat antisemit și fascist, doar pentru că ți-e teamă de creșterea în sondaje a unui partid, înseamnă a îngropa această țară. Acești oameni preferă să moară România, dar cadavrul să fie condus de ei, decât să trăiască dar fără ei.

Un etnic german, Klaus Werner Iohannis, este președintele României, are rol de reprezentare al poporului român și este cel mai puternic om din România. Partidul Maghiarilor din România (UDMR) este la guvernare și a cam tot fost în ultimii 30 de ani. Șeful SRI răspunde la numele de Eduard Hellvig. Avocatul Poporului se numește Renate Weber.

Președintele Camerei Deputaților, a doua funcție în stat, este deținută de Ludovic Orban. Unul dintre vice-premierii României este Dan Barna. Nu este rudă (direct) cu Tanczos Barna, Ministrul Mediului.

Primarul Sectorului 1 a Capitalei României este doamna Clotilde Armand. Primarul unuia dintre cele mai mari orașe ale țării, Timișoara, este domnul Dominic Fritz. Ambii sunt cetățeni străini, adică nici măcar nu sunt născuți aici precum cei menționați anterior. Șeful DSU și principalul responsabil pentru gestionarea pandemiei răspunde la numele de Raed Arafat. Toți aceștia, dar și alții care au sau au avut funcții în Guvern, au etnii diferite și religii diferite decât majoritatea. Unde, în Europa, mai este o asemenea situație?

Românii sunt xenofobi? Nu v-ar fi rușine?

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

9 COMENTARII

  1. Caviar să fie, că comuniști sânt destui. Pute a moka iar cei care posedă doar “inteligență socială” ce-o mai fi și asta, au mirosit prilejul de a avansa spre buricul politicii, locul în care, prin însușirea sârguincioasă a tradiției fanariote în materie de curling, ajung”cineva”toți neisprăviții. E doar un efect al acceptării pasive a jumătății de măsură a repudierii comunismului local și al acceptării”toleranței” propagate de jegurile occidentale de către aceiași comuniști de caviar

  2. Au existat oarece tensiuni interetnice în Moldova interbelică între elitele locale românești și evreii care au ocupat administrația în cvasitotalitate, tensiuni care au explodat odată cu marșul lui Antonescu spre Basarabia. Comportamentul șovin-exclusivist al bulelor sociale evreiești putea fi observat și în preponderența conducerii PRM de mai târziu. Dealtfel , însuși Nicolae Cajal evreu și el, a descris aceste fenomene. În aceeași perioadă, România era salvarea evreimii maghiare și maghiar-ardelene, descrise de Raoul Șorban. Povestea este deci, puțin mai complicată.

  3. E o ironie să un neamț ne trage el pe noi de antisemitism!

    Lista cu cei cqare conduc este grăitoare. Poporul român a votat străini datorită ideologiei din ultimii 30 de ani că străinii sunt minunați, incoruptibili și civilizați.

    Acum se sfârșește visul când românii vor vedea că oamenii ăștia nu au poporul și valorile lui in vedere. Cand nu au o ideologie țicnită, au interese in zona marii corupții – și nu din aia locală, pesedistă ci corupție din aia macro, cu servii secrete germane, cu resurse, cu legi date cu dedicație, cu speculații pe bursă. Corupție din aia Occidentală.

    Românii o să se trezească așa ca de obicei când vor fi in fundul gol..

  4. Trebuie sa multumim inca o dată celor 6 milioane de romani ce au votat de doua ori un minoritar și un individ cu capacitate intelectuală foarte apropiată de cea a idiotului. Poate acum cei care l-au votat pe individ vor întelege, în sfârșit, că suntem ocupați.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...