joi, mai 23, 2024
ACTUALITATENicolae Ciucă: Deci să ne trezim dintr-odată că România este atacată peste...

Nicolae Ciucă: Deci să ne trezim dintr-odată că România este atacată peste noapte şi nu există timpul necesar să se formeze pachetul de forţe de răspuns este aproape imposibil

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că este „aproape imposibil” ca România să fie luată prin surprindere de un atac, pentru că structurile NATO din țara noastră sunt pregătite.

„România, ca membră a Alianţei Nord-Atlantice, beneficiază de toate garanţiile de securitate. Nu întâmplător, în momentul de faţă, pe teritoriul României avem trupe NATO, avem mijloace de răspuns aerian, de poliţie aeriană, forţe terestre, mijloace de supraveghere şi avertizare timpurie, planuri care sunt deja coordonate şi reacţia este absolut una care nu trebuie să ne genereze temeri. Deci să ne trezim dintr-odată că România este atacată peste noapte şi nu există timpul necesar să se formeze pachetul de forţe de răspuns este aproape imposibil”, a spus Ciucă.

Domnia sa a făcut aceste declarații în contextul disputei Iran – Israel. Acest conflict nu trebuie să degenereze, a spus Ciucă.

„Această spirală a conflictului există (…) şi este important să nu se intre într-o dinamică pe care să nu mai putem să o controlăm. (…) Avem linişte, avem pace, ferească Dumnezeu de ceea ce ar putea să se întâmple într-o escaladare a conflictului. (…) Chiar dacă este dincolo de Balcani şi Marea Mediterană, distanţa este mică”, a spus Ciucă.

Ciucă a precizat că dacă armatele ruse trec spre Vestul Ucrainei, lucrurile vor degenera.

„Să continuăm să asigurăm sprijinul necesar, să evităm orice evoluţie către vest a forţelor armate ruse pentru că, din momentul acela, după aproape doi ani şi jumătate de război, lucrurile nu se mai opresc şi nu mai au doar caracterul militar, trec dincolo de această dimensiune şi este greu de prevăzut ce se întâmplă în viitor”, a menţionat Ciucă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. deci de 2 ani trimiteți bani si arme Ucrainei plus facilitati ranzitul și apoi ziceti : să mobilizăm tineretul să moară dacă ne atacă Rusia pe care noi am provocat-o trimitand arme să fie uciși rușii.

    nu cumva conform Constituției liderii trebuie să apere poporul român , nu cel ucrainean?

    nu cumva trădătorii ăștia au făcut invers: au dat arme si bani Ucrainei și acum pregătesc tinerii țării să fie măcelăriți de rușii pe care ii provocăm să ne atace deoarece trimitem arme să fie ei uciși

  2. „„Să continuăm să asigurăm sprijinul necesar, să evităm orice evoluţie către vest a forţelor armate ruse pentru că, din momentul acela, după aproape doi ani şi jumătate de război, lucrurile nu se mai opresc şi nu mai au doar caracterul militar, trec dincolo de această dimensiune şi este greu de prevăzut ce se întâmplă în viitor”, a menţionat Ciucă.”

    Rețineți (de-o fi nevoie) că d-l general senator prim-ministru v-a spus deja cum va fi. Nu și de ce.

    Democrația se apără, nu pleacă precum „comunismul”. Fiindcă are ce apăra; „sărăcia și nevoile și neamul” n-a funcționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE