ACTUALITATEAustria a renunțat la vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Austria a renunțat la vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Austria a suspendat vaccinul obligatoriu împotriva Covid-19, la doar o lună după intrarea acestuia în vigoare prin lege, transmite Bloomberg.

Decizia a fost motivată de Guvernul de la Viena prin prisma faptului că varianta Omicron are un grad de pericol mai scăzut față de celelalte tulpini.

„Am decis să urmăm recomandarea comisiei de experţi” şi „să suspendăm” aplicarea textului de lege, a anunţat Karoline Edtsadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi chestiuni constituţionale, informează AFP, citat de spotmedia. 

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Austria a adoptat  legea vaccinării obligatorii împotriva Covid în luna februarie. Toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani erau vizate, mai puțin femeile însărcinate, care puteau fi exceptate medical, potrivit sursei citate.

Austriecii au protestat masiv, menționând că li se încalcă drepturi fundamentale. Cu toate acestea, guvernul de la Viena susține că este pregătit să recurgă din nou la vaccinarea obligatorie, dacă numărul infectărilor va crește considerabil.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Potrivit Bloomberg, miercuri, 9 martie, Austria a raportat 48 000 de cazuri noi cu Covid, dar numărul pacienților de la terapie-intensivă a scăzut. În ultimele cinci săptămâni, s-au înregistrat  182 de persoane în stare gravă.

Decizia Austriei a fost luată în aceeași zi în care România a renunțat la restricțiile impuse de pandemie. La începtul lunii februarie, Marea Britanie a eliminat, de asemenea, toate restricțiile luate din cauza virusului Covid.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate