marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEJarosław Kaczyński: Biden are idei interesante despre rolul Poloniei în arhitectura de...

Jarosław Kaczyński: Biden are idei interesante despre rolul Poloniei în arhitectura de securitate

Liderul conservatorilor care conduc în Polonia, Jarosław Kaczyński, a declarat pentru televiziunea și radioul public TVP că președintele american Joe Biden „a dezvăluit câteva idei interesante despre rolul Poloniei în noua arhitectură de securitate” în timpul călătoriei sale la Varșovia, informează Rmx.news.

Kaczyński a refuzat să ofere detalii, dar a remarcat că ideile păreau „foarte coerente” și „ofereau o perspectivă promițătoare pentru noua arhitectură de securitate în această parte a lumii cu un rol major jucat de Polonia”.

Șeful Partidului Lege și Justiție (PiS) a adăugat că Polonia trebuie să se reînarmeze dacă dorește să joace un rol semnificativ și să-și consolideze poziția de securitate pe termen lung.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit acestuia, acum Polonia cumpără cantități mari de arme extrem de letale, dorind să descurajeze orice atac asupra teritoriului său și să fie pregătită să se apere efectiv, în cazul în care un astfel de atac se materializează. El a mai spus că forța militară a fost un factor major în determinarea poziției oricărui stat.

Kaczyński a continuat, declarând că inițiativele diplomatice ale Poloniei au vizat în primul rând sprijinirea Ucrainei, dar și consolidarea poziției Poloniei. El a spus că evaluarea sa asupra modului în care Europa a reacționat la război este „mixtă”.

El a oferit exemplul Germaniei care nu a vrut să renunțe la colaborarea cu Rusia. Kaczyński a subliniat că această cooperare nu numai că a fost benefică economiei germane, dar a asigurat și resurse pentru reînarmarea Rusiei.

Polonia va continua să facă presiuni asupra partenerilor săi pentru a ajuta mai mult Ucraina. El a considerat că poziția Poloniei este mai bună decât înainte pentru a exercita influență pe scena internațională și că „această pârghie trebuie folosită”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE