luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEMinistrul Sănătății spune că liberalii nu doresc certificat verde pe bază de...

Ministrul Sănătății spune că liberalii nu doresc certificat verde pe bază de test antigen. Rafila: Sincer să vă spun, nu ştiu de ce

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că liberalii nu doresc eliberarea certificatului verde la locul de muncă pe bază de test antigen, dar nu înțelege motivul.

El a explicat că în documentele Comisiei Europene, testul antigen este recunoscut, dar liderii PNL au alte idei.

„Am înţeles că nu se acceptă testarea pe bază de antigen. Sincer să vă spun, nu ştiu de ce. Chiar am verificat documentele Comisiei Europene şi testarea PCR este valabilă 72 de ore, iar pentru statele care adoptă şi testarea antigen este valabilă 48 de ore”, a mai declarat Rafila.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

Potrivit ministrului, testarea nu se poate face „cu orice tip de test”, dar există numeroase teste aprobate care ar putea fi folosite.

„Am făcut demersuri încât orice medic de familie sau farmacie – şi cred că se încheie săptămâna asta această operațiune – care face un test rapid poate sa-l introducă în platformă”, a mai explicat Rafila.

Potrivit acestuia, în viitoarea lege trebuie obligatoriu prevăzut un anumit număr de teste suportate de către stat pentru că, de exemplu, dacă toţi angajaţii vizaţi de lege ar decide să se vaccineze în aceeași zi, acest lucru nu ar fi posibil, fiind necesară perioadă de timp.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

Rafila a explicat că PSD a propus să existe 11 teste gratuite pe lună, deoarece sunt 22 de zile lucrătoare într-o lună, iar un test antigen are valabilitate de 48 de ore.

O altă propunere făcută partenerilor de coaliţie a fost să existe 15 teste gratuite, însă discuţia nu a avansat deocamdată.

Întrebat de ce insistă PNL ca angajaţii să se testeze pe banii lor, ministrul a explicat: „Motivaţia este legată de faptul că, în lipsa testării  (…) persoanele vor fi îndemnate să se vaccineze mai repede. Eu cred că oamenii se vor vaccina oricum pentru că ideea că te testezi din două în două zile nu cred că este…”.

De-altfel, președintele PNL, Florin Cîțu, a spus că rolul certificatului verde este de a face oamenii să se vaccineze.

Coaliţia adiscutat din nou luni forma proiectului de lege privind certificatul verde, între liberali şi social-democraţi existând divergenţe pe acest subiect.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate