joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Alexandru Rafila: Vaccinul nu mai este eficient. Oprirea transmiterii este...

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Vaccinul nu mai este eficient. Oprirea transmiterii este principalul scop al unei campanii de vaccinare.Acum nu se întâmplă şi vede toată lumea că lucrul ăsta

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că vaccinarea împotriva noului virus nu este eficientă. El a adăugat că scopul oricărei campanii de vaccinare trebuie să fie oprirea transmiterii virusului, iar acest lucru nu se întâmplă cu vaccinul împotriva Covid-19.

El le recomandă oamenilor să se vaccineze, doar dacă va mai apărea o nouă variantă a vaccinului, din toamnă.

„Este clar că vaccinul care a fost într-adevăr în primul an de utilizare a fost eficient, a oprit transmiterea, viaţa a reintrat în normal. Deci există nişte câştiguri mari, evidente ale vaccinării. Asta nu înseamnă că în momentul de faţă, când el nu mai este eficient, trebuie să spunem că este eficient. Eu nu pot să mint şi n-am niciun fel de motiv. Lucrul ăsta nu favorizează vaccinarea”, argumentează ministrul.

„Sunt persoane care mă întreabă dacă are rost să-şi facă şi doza a patra acum. Eu i-am sfătuit să îşi facă în toamnă, dacă apare o nouă variantă a vaccinului”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, la Prima TV.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Adică noi ne aflăm acum în al l doilea val Omicron -a fost valul cinci, avem valul şase – iar vaccinul eficient împotriva variantei Omicron care să oprească transmiterea – oprirea transmiterii este principalul scop al unei campanii de vaccinare şi se referă la toate tipurile de vaccin; secundar, sigur, forme mai uşoare şi aşa mai departe, dar ăsta este, ăsta este scopul, să oprim o epidemie, o pandemie – acum nu se întâmplă şi vede toată lumea că lucrul ăsta, evident. Lumea s-a sfiit să spună lucrul ăsta. Eu am fost unul dintre primii, cel puţin în România care l-am menţionat. Eu sunt om de sănătate publică şi pe deasupra, mai sunt şi microbiolog, deci eu spun ceea ce observ, sunt evidenţe ale acestui lucru şi cred că trebuie să fim oneşti, tocmai ca să creştem încrederea oamenilor în vaccinare, pentru că dacă le spunem adevărul, atunci putem să le spunem adevărul de fiecare dată şi când situaţia e mai puţin favorabilă, cum este acum şi atunci când ea redevine favorabilă, cum sperăm să de devină în toamnă”, a susţinut medicul.

Rafila a spus că nu poate minți opinia publică de dragul de a promova vaccinarea.

„Este clar că vaccinul care a fost într-adevăr în primul an de utilizare a fost eficient, a oprit transmiterea, viaţa a reintrat în normal. Deci există nişte câştiguri mari, evidente ale vaccinării. Asta nu înseamnă că în momentul de faţă, când el nu mai este eficient, trebuie să spunem că este eficient. Eu nu pot să mint şi n-am niciun fel de motiv. Lucrul ăsta nu favorizează vaccinarea. A, e favorizată, de dovezi ştiinţifice, de profesionalism şi de sinceritate. Şi atunci creşti încrederea oamenilor în vaccin şi în vaccinare. Nu, nu înseamnă că dacă eu ar trebui să mint ca să se vaccineze lumea! Nu, nu fac aşa ceva”, a mai spus Rafila.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

 1. Vaccinul nu este bun , nu este obligatoriu si totusi 70% din populatia Romaniei s-a vaccinat cu cel putin o doza.
  Despre efectele adverse nu mai vorbeste nimeni din pacate.

 2. Mincinos patentat. Stia de la inceput ca doar de aia nu si-a vaccinat familia. Acum o da la intors. Gunoi omesisto-pesedisto-globalist!

 3. Nu inteleg la ce transmisie se refera ca a fost oprita…
  Vaccinul nu a fost de nici un folos.
  Asa cum ma indoiesc ca noul vaxin va fi eficient
  Am fost ptr vaccinare intotdeauna..dar de cand cu campania morbida de vaxare impotriva Covid ..mi-am pierdut increderea
  Nimeni in fam mea nu s-a vaxat..si nici nu s-a imbolnavit.
  Nu ii sfatuiesc sa se vaxineze impotriva Covid .
  Orice alt vaccin ..da care a fost suf testat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate