ACTUALITATEMinistrul indian al Sănătății: Faza pandemiei s-a încheiat în Delhi și se...

Ministrul indian al Sănătății: Faza pandemiei s-a încheiat în Delhi și se pare că ne îndreptăm spre faza endemică / India a deschis țara încă din octombrie

Lucrurile au luat o turnură neașteptată în India, țara „miracol” a pandemiei. Țara cu peste 1,35 de miliarde de locuitori a reușit o performanță incredibilă – vara, în 2020, avea cel mai mare număr de infectați cu Covid-19, cu peste 6 milioane de cazuri și pese 100.000 de morți; în prezent, se află într-o stare de endemie (prezența bolii infecțioase într-o comunitate, prin apariții sporadice, acestea putând să nu dispară niciodată, precum gripa) și oferă din ce în ce mai multă libertate cetățenilor.

„Faza pandemiei s-a încheiat în Delhi și se pare că ne îndreptăm spre faza endemică. Delhi a avut un focar de gripă porcină în urmă cu 10 ani, dar încă unele cazuri sunt raportate în fiecare an. Covid-19 nu se va termina complet, dar va trebui să învățăm să trăim cu el.”, a declarat Ministrul indian al Sănătății, conform The Indian Express.

Iată cum a doua cea mai populată țară din lume, cu o densitate în orașele mari unde nu se poate discuta despre distanțare fizică, reușește să depășească obstacolele. A început cu o carantină ceva mai severă anul trecut, iar mai apoi a relaxat treptat restricțiile. Ce este și mai interesant este faptul că agențiile mari de presă din România nu discută despre situația Indiei. Noi când vom avea „caravane mobile” de testare?

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...