joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEMinistrul indian al Sănătății: Faza pandemiei s-a încheiat în Delhi și se...

Ministrul indian al Sănătății: Faza pandemiei s-a încheiat în Delhi și se pare că ne îndreptăm spre faza endemică / India a deschis țara încă din octombrie

Lucrurile au luat o turnură neașteptată în India, țara „miracol” a pandemiei. Țara cu peste 1,35 de miliarde de locuitori a reușit o performanță incredibilă – vara, în 2020, avea cel mai mare număr de infectați cu Covid-19, cu peste 6 milioane de cazuri și pese 100.000 de morți; în prezent, se află într-o stare de endemie (prezența bolii infecțioase într-o comunitate, prin apariții sporadice, acestea putând să nu dispară niciodată, precum gripa) și oferă din ce în ce mai multă libertate cetățenilor.

„Faza pandemiei s-a încheiat în Delhi și se pare că ne îndreptăm spre faza endemică. Delhi a avut un focar de gripă porcină în urmă cu 10 ani, dar încă unele cazuri sunt raportate în fiecare an. Covid-19 nu se va termina complet, dar va trebui să învățăm să trăim cu el.”, a declarat Ministrul indian al Sănătății, conform The Indian Express.

Iată cum a doua cea mai populată țară din lume, cu o densitate în orașele mari unde nu se poate discuta despre distanțare fizică, reușește să depășească obstacolele. A început cu o carantină ceva mai severă anul trecut, iar mai apoi a relaxat treptat restricțiile. Ce este și mai interesant este faptul că agențiile mari de presă din România nu discută despre situația Indiei. Noi când vom avea „caravane mobile” de testare?

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE