ACTUALITATEIndia, țară cu 7,5 milioane de infectați a decis că viața merge...

India, țară cu 7,5 milioane de infectați a decis că viața merge înainte: Oamenii trebuie să iasă și să muncească pentru a supraviețui

India, a doua cea mai populată țară din lume, cu peste 1,3 miliarde de locuitori, a decis că viața trebuie să continue, chiar și cu coronavirusul, informează AFP.

Decizia a venit după ce lockdown-ul (carantină strictă) din martie a făcut ravagii din punct de vedere economic, lăsând peste 2 milioane de oameni pradă foametei.

Fondul Monetar Internațional mizează pe un recul de 10,3% al produsului intern brut în 2020-2021, cea mai puternică scădere în cadrul principalelor țări emergente și cea mai gravă de la independență, în 1947.

Nimeni nu mai vrea să trăiască ce s-a întâmplat atunci, mărturisește Gargi Mukherjee, 42 de ani, care face livrări în New Market din Calcutta, printre clienți care adeseori nu poartă mască, înainte de sezonul sărbătorilor hinduse care începe în 22 octombrie cu Durga Puja, urmată de Dussehra și Diwali (14 noiembrie).

„Oamenii trebuie să iasă și să muncească pentru a supraviețui”, spune ea, „dacă nu câștigăm nimic, nu ne putem hrăni familia”.

Iar sărbătorile sunt așteptate cu nerăbdare. „Desigur, trebuie să ne temem de corona. Dar ce pot face eu? Nu pot rata Durga Puja”, afirmă Tiyas Bhattacharya Das, 25 de ani, casnică.

„Durga Puja nu are loc decât o dată pe an, nu ne putem lipsi de bucuria cumpărăturilor”, adaugă ea. Experții avertizează însă asupra riscului de creștere a infectărilor în piețele aglomerate care oferă reduceri de prețuri pe care toată lumea vrea să pună mâna.

„Oamenii au de ales între a muri de foame și riscul de a lua virusul care poate, sau nu, să-i ucidă”, explică Sunil Kumar Sinha, economist șef la agenția India Ratings and Research din Bombay.

Deși are 7,5 milioane de cazuri de contaminare, bilanțul național cel mai grav după Statele Unite, India are o rată de mortalitate relativ scăzută. Asta i-a surprins pe cei care se temeau că vor vedea cadavre pe străzile Indiei, având în vedere condițiile proaste din sistemul sanitar. Iar guvernul nu pare înclinat spre o nouă carantină.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...