vineri, februarie 23, 2024
EDUCAȚIEMinistrul Educației, Monica Anisie: Elevii care refuză să poarte mască riscă să...

Ministrul Educației, Monica Anisie: Elevii care refuză să poarte mască riscă să li se scadă nota la purtare

După profesorii amenințați de Inspectoratul Școlar cu disponibilizarea pentru refuzul de a preda online, a venit rândul elevilor, pe care ministrul Anisie îi amenință cu scăderea notei la purtare, dacă refuză să poarte mască.

Elevul care își dă masca jos la școală trebuie să știe că riscă să i se scadă nota la purtare, a spus vineri ministrul Educației, Monica Anisie, anunță Digi24.

“Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unității de învățământ prevederi cu privire la sancționarea elevilor, de asemenea, în statutul elevului sunt prevăzute. Dacă vă uitați la noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ”, a spus Monica Anisie.

Întrebată ce se întâmplă dacă un elev își dă masca jos, în clasă și nu ascultă solicitarea profesorului de a o pune la loc, ministrul Educației a răspuns:

“Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”.

Recent, un cadru didactic recomanda, în direct la Digi24, sancțiuni pentru elevii care refuză să poarte mască la școală.

“În niciun caz nu iei copilul să-l bați la tălpi, Doamne ferește, dar el ar trebui sub o formă sancționat în momentul în care în mod repetat se abate de la aceste norme”, spunea, la momentul respectiv, prof.Lăcrămioara Bozieru.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE