EDUCAȚIEElevii care nu vor purta mască la școală vor fi sancționați? „În...

Elevii care nu vor purta mască la școală vor fi sancționați? „În niciun caz nu iei copilul să-l bați la tălpi, dar el ar trebui sub o formă sancționat în momentul în care se abate de la aceste norme”

Profesorii s-ar plânge că ghidurile Ministerului Educației nu prevăd sancțiuni pentru elevii care vor refuza să poarte măști când vin la școală, susține Digi24, care generalizează opiniile a doi dascăli prezenți în platoul unei emisiuni.

O astfel de temere este mărturisită de Lăcrămioara Bozieru, profesoară de limba de engleză, care se gândește cu îngrijorare la elevii care nu vor purta măști și nu vor respecta regulile privind distanțarea fizică.

„Consider că este un risc foarte mare ca lucrul acesta chiar să se întâmple – efectiv ca ei să ignore, fie cu bună știință, fie din teribilism, toate aceste reguli și un lucru pe care ghidurile acestea nu-l indică – și după părerea mea ar fi trebuit să fie precizat – este și felul în care noi putem să ne asigurăm că există o… haideți să-i spunem pedeapsă, o sancțiune. În niciun caz nu iei copilul să-l bați la tălpi, Doamne ferește, dar el ar trebui sub o formă sancționat în momentul în care în mod repetat se abate de la aceste norme”, spune profesoara Lăcrămioara Bozieru.

Prezentă în emisiune, Mihaela Săhlean- psiholog și psihoterapeut- oferă profesorilor sfaturi pentru astfel de posibile situații.

„În cazul în care într-o clasă un copil își scoate masca și spune „nu mai pot să respir”, în acel moment, profesorul trebuie să stăpânească clasa, să spună „Rămâneți toți cu măștile”, îl cheamă pe acel copil: „Hai să vorbim puțin”. Eventual, îl scoate din clasă, vorbește puțin cu el, schimbă masca, pentru că e posibil ca ea să fie umedă, dacă copilul a vorbit sau a respirat foarte mult, vede dacă are o problemă într-adevăr – suferă de astm sau suferă de o problemă respiratorie. Începe să vorbească cât se poate de unul la unul cu el. Nicidecum nu-l face de rușine în fața clasei, nu-l stigmatizează, nu spune „Nu faceți ca el!” și în niciun caz nu îl dă ca pe un exemplu negativ. În discuția unul la unul, este întrebat ce simte, de ce simte nevoia să facă asta și i se explică. Sentimentele față de familie, față de cei dragi, trebuie aduse în discuție” – a explicat psihologul Mihaela Săhlean, potrivit Digi24.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. […] medici aduc în discuție chiar pedepsirea elevilor dacă nu rezistă acestui program. Inclusiv unii profesori își pun problema cum să-i sancționeze pe copiii care nu rezistă cu masca pe față ore-n […]

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...