miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEProteste spontane ale comercianților din Piața Crângași din București, dar și la...

Proteste spontane ale comercianților din Piața Crângași din București, dar și la Timișoara, Piatra Neamț, Pitești, Suceava

Peste o sută de comercianți care vând în Piața Crângași au apărut luni la fața locului, protestând împotriva deciziei de a închide piețele. Proteste asemănătoare au avut loc și la Timișoara, Piatra Neamț și Pitești, scrie Profit.ro.

În Piața Crângași au venit imediat și polițiștii, deoarece protestatarii erau foarte nervoși, iar unii dintre ei au spus că nu au ce să facă cu marfa și că nu vor avea cu ce să-și plătească facturile. Aceștia s-au revoltat pentru că piețele au fost închise, însă supermarketurile pot funcționa în continuare.

Pe un stâlp din Piața Crângași era un afiș pe care se putea citi: Nu închideți piețele! Și aici e sănătatea noastră! Susțineți Producția Locală – Solidaritate”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că Piața Crângași este o piață închisă și, de aceea, se relochează cele 48 de tarabe în parcare și în parcarea de peste linia tramvaiului 41. Această piață va fi operațională de marți, 10 noiembrie.

La Timișoara, câțiva comercianți din Piața agroalimentară Iosefin, care funcționează într-o hală închisă, au protestat spontan, luni, temându-se că nu vor mai avea unde să-și vândă produsele. Ei intenționau să protesteze și în fața sediilor Primăriei și Prefecturii, dar conflictul a fost dezamorsat de directorul Serviciului Piețe, Ionuț Nasleu, care i-a asigurat că-și vor putea vinde marfa în căsuțele folosite pentru târgurile de Crăciun și de Paști, ce vor fi montate în fața clădirii pieței.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În Piața Centrală din Piatra Neamț, s-au strâns luni dimineața câteva zeci de comercianți, care au cerut ca piața să funcționeze în continuare în interior, pentru că au fost respectate măsurile de siguranță până acum. Ei au cerut să vină primarul în piață, relatează Mesagerul de Neamț. Câteva zeci de persoane au protestat, luni dimineață, în fața sediului Instituției Prefectului Argeș din Pitești, față de măsura închiderii unor piețe agroalimentare. Oamenii strânși în Piața Vasile Milea au cerut să discute cu autoritățile, dar jandarmii le-au cerut să se îndepărteze, comunicându-le protestatarilor că deja reprezentanți ai lor au fost primiți de prefect. Unii protestatari s-au declarat nemulțumiți de situație, afirmând că ei nu au desemnat niciun reprezentant și că doresc să-și susțină personal cauza, transmite Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Și la Tulcea comercianții din piețe sunt nemulțumiți. Unii dintre comercianții din Piața Vest, una din cele patru unități de acest tip din municipiul Tulcea, au declarat, pentru Agerpres, că se tem pentru sănătatea lor în condițiile în care sunt obligați să-și desfășoare activitatea în frig.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE