ACTUALITATENovak Djokovici acuză presiunile corectitudinii politice: Astăzi, libertatea de exprimare este doar...

Novak Djokovici acuză presiunile corectitudinii politice: Astăzi, libertatea de exprimare este doar o iluzie

Tenismanul sârb Novak Djokovici a declarat, într-un interviu acordat publicației italiene La Stampa, că vremurile actuale nu mai permit exprimarea ideilor cu respect, pentru că imediat „forțele corectitudinii politice” se activează pentru a eticheta pe cei care „deviază” de la o „anumită linie de gândire”.

El a declarat că încearcă mereu să fie autentic, chiar dacă asta nu este pe placul tuturor.

„Știu că uneori oamenii cred că sunt fals, că fac anumite lucruri pentru a fi iubit. Nu e așa, doar încerc să fiu autentic. Asta e ceva ce am pierdut. Nu este posibil să faci tuturor pe plac, dar de-acum forțele corectitudinii politice te forțează să renunți la a-ți exprima ideile cu respect, fără ură, dar cu libertate. Libertatea de exprimare este, pentru mine, o iluzie”, a spus Djokovici.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Povestiri rusești de Crăciun – Antologie și vei contribui la susținerea libertății ideilor

Sârbul a dat ca exemplu situația prin care a trecut la începutul anului, în Australia. Atunci, sportivul s-a pronunțat pentru dreptul fiecărei persoane de a dispune de propriul corp așa cum dorește, iar în schimb a fost acuzat că este împotriva vaccinării.

„Am avut parte de un exemplu extraordinar în acest an, cu ceea ce mi s-a întâmplat în jurul problemei vaccinului. M-am exprimat în favoarea libertății de a dispune de propriul corp și imediat am fost acuzat că sunt anti-vax, ceea ce nu sunt. Dacă nu aparții unei anumite linii de gândire, imediat devii „omul rău”. Asta nu e bine”, a adăugat sportivul de 35 de ani.

Djokovici a fost mereu, un sportiv care și-a apărat principiile, chiar cu un preț ridicat.  El a declarat, în acest an, că preferă să nu participe la turnee decât să-și încalce principiul în care crede, acela de a nu se vaccina decât când crede el de cuviință.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

  1. Nole este un mare caracter si un mare sportiv !! In locul lui eu nu asi mai fi pus niciodata piciorul la australopiteci, dar e bine ca merge sa-l vada si australopitecii ca e viu si nevatamat. Cat despre gunoaiele care l-au umilit si jicnit in fel si chip nu am ce zice. Vor plati toti intr-o buna zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate