marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEMinistrul Agriculturii se pune din nou împotriva planurilor alimentare ale UE: Nu...

Ministrul Agriculturii se pune din nou împotriva planurilor alimentare ale UE: Nu mâncaţi făină de greieri! Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm sarmale, cârnaţi, ouă de găină

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus că românii n-au de ce să mănânce făină de greieri, ci să-i lase „să cânte acolo unde sunt” şi să mănânce sarmale, cârnaţi şi ouă de găină.

„Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”, a declarat la Antena 3 ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Conform ministrului, trebuie să fim consecvenţi şi în acelaşi timp stăruitori în a ne păstra tradiţiile şi consecvenţi în a face ce trebuie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Declarațiile ministrul Daea vin în contextul în care Uniunea Europeană încearcă, prin toate canalele, să promoveze mâncarea de viermi și insecte pe mesele europenilor.

Recent, un material de presă elogios despre calitățile mâncării pe bază de insecte a fost transmis pe Pro TV. Conform acelui articol, făina de greieri ar fi o delicatesă.

În curând, comisarii europeni se pregătesc să avizeze pentru hrană musca, mai multe tipuri de larve și moluște.

Starul de la Hollywood, Nicole Kidman, s-a filmat mâncând viermi și făcând reclamă acestui tip de mâncare.

Și în trecut, Petre Daea s-a exprimat împotriva planurilor Uniunii Europene de schimbare a meniului europenilor.

Reamintim că programul  „Farm to Fork” este o strategie propusă de Comisia Europeană pentru o trecere la un sistem alimentar „corect, sănătos și prietenos cu mediul”.

Printre dezideratele acestui program se găsește și „reproiectearea sistemelor alimentare de azi, care sunt responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de seră (GHG), consumă mari cantități de resurse naturale, rezultă în pierderea biodiversității”, după cum scrie pe siteul Comisiei.

Evident, asta înseamnă schimbarea modului tradițional de a face agricultură, inclusiv prin promovarea schimbării modului în care sunt crescute animalele. La nivel de mâncare, se dorește creșterea consumului de mâncarea alternativă precum „insecte, alge și reziduuri ale bieconomiei, cum ar fi deșeurile de pește”.(Capitolul 2.4.Documentul oficial, aici ).

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

6 COMENTARII

  1. Daca Schwab & Co au lansat ideea consumului de insecte si ideea eliminarii totale a proprietatii pentru a arata cat de fatarnici sunt crestinii, atunci demonstratia le-a iesit intr-un mare stil. De ce ? Pai crestinii nu ar trebui sa fie deloc scandalizati de cele doua idei, ei ar trebui sa se ia toti dupa modelul lor, Ioan Botezatorul, care manca lacuste si traia in pustiu, fara sa posede nimic…

    PS 1: Daea mai bine s-ar da destept cu niste irigatii, nu de alta, dar cantitatea de ploaie va fi extrem de scazuta si in anii care vin (si atunci chiar ca vom manca insecte, in lipsa de altceva). De ce va fi sigur asa ? Pai padurile nu vor putea fi refacute prea repede – iar padurile sunt esentiale in aducerea ploilor, prin urmatorul mecanism: padurile racesc aerul de deasupra lor, aerul racit coboara (daca e mai rece e mai dens, adica mai greu), depresiunea atmosferica astfel produsa atrage aerul cald si cu vapori de deasupra marii, iar mai departe acei vapori condenseaza datorita temperaturii scazute de la altitudinea lor. In plus, nici viteza de decarbonificare a economiei nu va putea fi suficient de mare (desi decarbonificarea se va face intr-un rim sustinut, in ciuda opozitiei primitivilor), astfel ca pentru un anumit timp vom continua sa emitem gaze cu efect de sera care ne vor aduce niste temperaturi uriase vara (niste temperaturi la care culturile deja uscate de lipsa ploilor vor arde masiv).

    PS 2: Daca nu vom avea ploi, de unde vom lua apa pentru irigatii ? Din UZINELE DE DESALINIZARE A APEI DE MARE pe care le-am putea face pe litoralul Marii Negre (uzine de desalinizare pe care le-am putea alimenta cu energia solara si eoliana provenita din panourile solare si turbinele eoliene cu care ar trebui sa umplem Dobrogea). O astfel de uzina a fost proiectata pentru a fi construita (de catre “tiranul” – in realitate, modernizatorul Romaniei) Nicolae Ceausescu inca din 1986, la Agigea…

  2. eu nu inteleg.. chisnoiu ala dinainte a fost bagat la puscarie ca nu vroia sa ne dea greieru dar daea e agreat?! avand in vedere ca media e tot in mana lor ma asteptam sa fie mitraliat mediatic.. ceva imi scapa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate